sâmbătă, iunie 15

Charlie Hebdo, caricatură anti-islam după atacul din Barcelona

1
997

Publicația franceză de satiră ”Charlie Hebdo” a fost astăzi din nou subiectul disputelor și criticilor pe tema unei noi caricaturi cu mesaj dur față de întreaga civilizație musulmană. Pe coperta revistei a apărut o poză cu oameni întinși pe caldarâm după atentatul din Barcelona și un text: ”Islamul, religia păcii … ”

Stéphane Le Foll, fost membru al guvernului socialist și fostul purtător de cuvânt al ex-președintelui François Hollande, și-a exprimat franc nemulțumirea față de coperta ”Charlie Hebdo”: ”Amalgamurile sunt foarte periculoase. A spune că Islamul este o religie a morții este extrem de periculos”, a spus Le Foll.

Mult mai dure au fost unele dintre reacțiile care pot fi citite pe rețelele sociale, revista de satiră fiind acuzată de „islamofobie“ sau „rasism“.

De amintit că redacția ”Charlie Hebdo” din Paris a fost sediul unui atac terorisit, în 7 ianuarie 2015, soldat cu 12 morți (10 jurnaliști și doi polițiști) și 11 răniți. Doi atacatori musulmani înarmați au intrat în sediul publicației și au tras în tot ce le-a ieșit în cale.

Revista publicase de mai multe ori caricaturi cu mesaje jignitoare la adresa islamului.

1 comment

Leave a reply