Charles Michel: „Trebuie să luăm o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la spaţiul Schengen”

0
116

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, luni, la Bucureşti, că trebuie luată o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la spaţiul Schengen.

„Trebuie să luăm o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la spaţiul Schengen”, a afirmat Charles Michel, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

El s-a declarat convins că Uniunea Europeană va fi mai sigură dacă România ar intra în spaţiul Schengen.

Este clar pentru mine că România a îndeplinit toate obligaţiile necesare pentru a adera şi sper că se va găsi o soluţie posibilă şi o să fac tot ce pot eu pentru a obţine această decizie cât mai curând. Este un obiectiv comun al nostru în 2023. O să continuăm să lucrăm împreună. Eu înţeleg această dezamăgire a cetăţenilor. Aş vrea să pot să spun oamenilor din România că există şi sprijin la nivel european ca România să adere la spaţiul Schengen cât mai curând posibil”, a arătat oficialul european.

Charles Michel a spus că migraţia este o provocare la nivelul UE şi a precizat că o discuţie pe această temă va avea loc din nou în iunie.

Vă puteţi baza pe mine, pe preşedintele dumneavoastră, toţi oamenii din România ar trebui să ştie că eu o să fac tot posibilul. Libera circulaţie este ceva fundamental la nivelul UE”, a subliniat preşedintele Consiliului European.

Leave a reply