CFR(Confirmare):Un tren de marfă ajunge de la Constanța la Curtici, în 7-12 zile

3
353

Este confirmarea întregului nostru ”STUDIU” media, din acest weekend despre cum stau lucrurile în CFR, cu singura ”OBSERVAȚIE” că aceasta vine tocmai, din partea CONSILIULUI CONCURENȚEI.

”Viteza medie a trenurilor de marfă în România este de 16 km/h, iar tranzitul între Constanţa şi Curtici durează între 7 şi 12 zile, în funcţie de cantitatea transportată, arată concluziile unui studiu realizat de Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), din cadrul Consiliului Concurenţei”, remis, luni, AGERPRES.

În urma analizei, reiese faptul că, deşi piaţa românească de transport feroviar de marfă este concurenţială, profitabilitatea acestei activităţi este redusă. Acest aspect este confirmat şi de faptul că ponderea transportului feroviar de marfă din România, în total moduri de transport, a fost de 12%, în timp ce transportul rutier a deţinut o pondere de 68%.

“Gradul redus de automatizare şi numărul ridicat al restricţiilor de viteză se reflectă negativ asupra vitezei medii comerciale a trenurilor de marfă, care se situează în jurul valorii de 16 km/h. (…) În prezent, tranzitul unui tren de marfă între Constanţa şi Curtici durează între 7 – 12 zile, în funcţie de greutatea cantităţii transportate”, se arată în studiul Consiliului Concurenţei.

3 comments

  1. Luca 31 august, 2021 at 16:12 Răspunde

    Felicitari, chiar ati avut dreptate. Iar ieri multi s-au inspirat de la voi? Dar oare sindicatele isi vor da seama, de ceea ce tu scri?!

Leave a reply