sâmbătă, septembrie 25

CFR SA vrea să cumpere șase lanțuri de excavare

0
65

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere șase lanțuri de excavare pentru mașinile de ciuruit aflate la tot atâtea regionale.

În sistemul electronic de achiziții publice, a fost postat miercuri dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lanț excavare pentru mașină de ciuruit RM 80”. Valoarea totală estimată a contractului este de 540.000 de lei, echivalentul a aproape 110.000 de euro.


CFR SA are în exploatare șase mașini de ciuruit prisma de balast în cale, mașini de mare productivitate tip RM 80, ce pot executa lucrări de ciuruire a prismei de piatră spartă în linie curentă și aparate de cale.

Toate cele șase mașini de ciuruit, tip RM 80, sunt în stare tehnică bună de exploatare, și sunt echipate cu lanțuri de excavare în diverse stadii de uzură. Lanțul de excavare nou trebuie să aibă o perioadă de garanție de 20.000 ml (dar nu mai mult de 12 luni de la data receptiei) de excavare piatră spartă, după care trebuie să permită două recondiționări: prima după 15.000 ml excavare și a doua după 5.000 ml excavare.

  • Primul lanț de excavare  va fi livrat în 45 de zile

Lanțul de excavare, ce echipează mașinile de ciuruit prisma de piatră spart în cale tip RM 80, este un ansamblu de piese turnate din oțel manganos (racleți și zale de legatură) și piese forjate din oțel aliat (bolțuri și siguranțe).

Acest element este esențial în funcționarea mașinilor de ciuruit, iar un lanț de excavare, ce urmează a fi achiziționat, este format din următoarele elemente: racleți 100 buc.; zale de legătură 100 buc.; bolțuri de legatură za-raclet 200 buc.; siguranțe bolț 200 buc.; piulițe 200 buc.; șaibe plate 200 buc.

Termenul de livrare al lanțurilor de excavare este de 45 zile de la data semnării contractului pentru primul lanț și în continuare eșalonat la intervale de cel mult 40 zile pentru celelalte cinci.

Leave a reply