sâmbătă, ianuarie 22

Cetățeanul European pe acest an este David Botond

3
381

În 2021, premiul „Cetățeanul european 2021” i-a revenit fotografului Dávid Botond, din Odorheiu Secuiesc, pentru al său proiect, Geofolk, care reunește cea mai mare colecție de fotografii din lume, cu  și despre costumele populare.

Parlamentul European acordă, în fiecare an, premiul de „Cetăţean european” pentru realizări excepţionale în mai multe domenii, printre acestea numărându-se şi proiecte pentru promovarea unei mai bune înţelegeri reciproce şi a unei integrări mai puternice între cetăţenii statelor membre sau pentru facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaţionale în cadrul Uniunii Europene.


„Suntem onoraţi să vă anunţăm că iniţiativa Geofolk a obţinut Premiul ‘Cetăţeanul european 2021’, distincţie acordată de Parlamentul European pentru excelenţa si consecvenţa în crearea şi implementarea unor proiecte care prilejuiesc cooperarea culturală şi contribuie la consolidarea spiritului european. Suntem mândri că munca noastră de până acum, făcută cu credinţă, seriozitate şi dragoste, a fost recunoscută prin această importantă şi simbolică distincţie! Suntem implicaţi într-un proiect care uneşte, care caută, admiră şi conservă elemente identitare ale comunităţilor care împreună compun o lume diversă, unită, dispusă sa-şi celebreze diversitatea. Am observat asemănări culturale, obiceiuri, tradiţii şi costume extrem de unitare, dovada ca avem baze străvechi, ancestrale, care să ne permită să convieţuim frumos şi echilibrat într-o Europă puternică si unită!”, se arată în pagina de Facebook a Geofolk.

3 comments

Leave a reply