Cel mai vizitat loc din America de eclipsă

0
927

Orașul Charleston (Carolina de Sud), care numără aproximativ 134.000 de locuitori, s-a pregătit pentru o adevărată invazie de turiști dornici să vadă eclipsa totală de soare într-unul dintre punctele cele mai bine plasate. Autoritățile locale au declarat că s-au pregătit pentru nu mai puțin de un milion de musafiri. Locurile de cazare au fost epuizate la maximum, chiar dacă vremea anunțată nu era foarte bună. Însă entuziasmul a fost mare.

”Oamenii sunt foarte emoționați. Interesul pentru eclipsă a fost enorm. Nouă ne-a mers foarte bine în aceste zile”, a declarat Courtney Odom, de 31 años, angajat într-un atelier de pictură care a organizat cursuri speciale pentru cei interesați să învețe cum să picteze prima eclipsă totală de soare în ultimii 99 de ani din America, notează El Pais.

Eclipsa totală de soare a intrat pe teritoriul SUA la ora 10.16 (ora locală), în Lincoln Beach, Oregón. De acolo, umbra sa s-a deplasat spre est în timpul a 90 de minute. ”Raza” de întuneric a atins o lățime de 113 kilometri și o lungime de 4.000 de kilometri. A trecut prin statele Oregón, Idaho, Wyoming, Montana, Nebraska, Iowa, Kansas, Misuri, Illinois, Kentucky, Tennessee, Georgia și Carolina de Nord și de Sud. Punctul final al eclipsei este chiar Charleston (Carolina del Sur), la ora locală 14:48.

Leave a reply