Cel mai bun Verdejo. Merge la rece!

0
943

Regiunea viticolă Rueda este una dintre cele mai faimoase din Spania, dar și din lume, în materie de vinuri albe. Soiul ”Verdejo” este deja unul foarte popular printre consumatorii pasionați de licoarea lui Bachus, cu savoarea sa ”refrescante” (proaspăt) și fructat.

Managerii Denumirii de Origine Controlată Rueda (D.O. Rueda) Rueda au situat nouă vinuri produse în bodegile din zonă printre cele mai bune 10 din lume, potrivit Asociației Mondiale a Ziariștilor și Scriitorilor de Vinuri și Licori (WAWW). Tipul ”Castelo de Medina Verdejo” a fost ales cel mai bun vin în 2016.


Vinul, elaborat în bodega situată în Villaverde de Medina, practic a repetat acest mare premiu pe care l-a mai obținut și în 2014 (foto jos), după cum au confirmat administratorii bodegii într-o notă de presă citată de ziarul ”El Norte de Castilla”mejor verdejo del mundo, ya que dicho título lo obtuvo ya en el año 2014, según ha confirmado la bodega en nota de prensa.

Castelo de Medina Verdejo a obținut recunoașterea internațională după ce a adunat 201,60 de puncte, impunându-se în fața a 168 vinuri în clasificarea mondială, devenind de asemenea al 14-lea cel mai bun vin din lume, dintr-un total de 680.930, și al șaptelea din Spania, dintre cele 3.508 de vinuri luate în calcul de WAWWJ.

Leave a reply