sâmbătă, februarie 4

Cel mai bine plătit angajat al statului: 105.000 lei/lună

0
2915

”Probabil cel mai bine plătit angajat al statului: 105.000 lei/ lună. Acestea sunt veniturile salariale ale președintelui executiv al Eximbank, Traian Halalai, bancă la care statul deține, prin ministerul de Finanțe 95% din acțiuni”  se arată într-un articol din newsweek.ro

Potrivit declarației de avere, președintele executiv al EximBank, Traian Halalai a beneficiat în anul fiscal 2020 de un contract de mandat remunerat cu 1,03 milioane de lei, plus încă 258.000 de lei de la comitetul interministerial de garantare și asigurare. În total, statul român l-a plătit pe Halalai cu peste 105.000 lei pe lună. Președintele României câștigă 15.000 de lei pe lună.

Declarațiile de avere ale conducerii EximBank sunt complet blurate și necitibile, pe site-ul băncii. Despre unul dintre vicepreședinții executivi, Florin Kubinschi, nu apar nici un fel de informații pe portalul Agenției Naționale de Integritate, care publică declarațiile de avere. În cazul unui alt vicepreședinte executiv, Cristian Saitaru, ANI publică, pentru ultimii ani, doar declarațiile de interese.

Leave a reply