Ce spuneți acum, anarhiștilor? Decizie fără precedent a UE, care pompează sume enorme în România, în ciuda valului antieuropean

0
867

Asaltul grupărilor extremisto-anarhiste, vizibile în ultima vreme în cultivarea teoriilor conspiraționiste antioccidentale despre coronavirus și chiar în acțiuni destabilizatoare de stradă, nu a impresionat Europa unită. Consiliul European a decis deblocarea în premieră a unor fonduri imense de reconstrucție, din care România va lua o felie însemnată.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că România va primi, în următorii ani, sume de bani de care nu a beneficiat niciodată – aproape 80 de miliarde de euro.

„Viitorul sună bine pentru România şi pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieşit fumul alb şi Consiliul European a luat deciziile mult aşteptate de cetăţenii ţărilor din UE. Mulţumită eforturilor deosebite duse de domnul preşedinte Iohannis, România va beneficia în următorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro. Odată decizia luată, noi va trebui să accelerăm toate procedurile pentru pregătirea Acordului de parteneriat privitor la bugetul UE 2021 – 2027. De asemenea, va trebui să pregătim Ministerul Agriculturii – Planul Naţional Strategic şi Ministerul Fondurilor Europene, ca şi coordonator, trebuie să accelerăm elaborarea planului de rezilienţă şi recuperare pe care va trebui să îl prezinte fiecare ţară, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanţare din The Next Generation EU”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Iohannis şi Orban, în imagine la prima şedinţă de Guvern PNL, au repurtat un mare succes politic la Bruxelles

El a catalogat drept „istoric” acordul realizat la nivelul Consiliului European şi a cerut implicare în pregătirea proiectelor şi programelor care vor beneficia de fonduri UE.

„Ne permite să privim cu încredere în viitor, atât noi, ca români, cât şi Uniunea Europeană, în ansamblul său. O decizie fundamentală care va pune bazele posibilităţii de a finanţa toate proiectele de dezvoltare pe care le-am gândit pentru România. Sigur că trebuie să fim extrem de implicaţi în continuare, extrem de atenţi în pregătirea programelor, proiectelor, în pregătirea tuturor documentelor necesare pentru a putea asigura o absorbţie cât mai eficientă şi cât mai rapidă a acestor resurse impresionante care vor servi programului de dezvoltare. Încă o dată, apreciez în mod deosebit rezultatele şi abilitatea remarcabilă a domnului preşedinte, care iată a reuşit un rezultat remarcabil pentru România pe care l-a anunţat în cursul acestei dimineţi”, a completat Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică. 

Leave a reply