miercuri, decembrie 4

Ce spune Mircea Coșea despre acuzațiile aduse de PSD lui Florin Cîțu cum că a îndatorat România

8
46800

Florin Cîțu, propunerea PNL pentru postul de premier, este considerat ”spaima PSD”, deoarece a scos la suprafață afacerile baronilor, de la Dragnea în jos, cu banul public, a dezvăluit dezastrul bugetar lăsat de cele trei guverne PSD și a demonstrat că poate plăti majorări de cheltuieli aberante făcute de PSD (vezi pensiile), deși Români nu avea bani nici să poată achita pensiile vechi (deficit).

De aceea, imediat după ce a fost anunțat că va fi propunerea liberalilor pentru postul de prim-ministru, PSD a pus tunurile pe Florin Cîțu, deși în afară de înjurături ieftine nu prea aveau ce-i reproșa.

Singura acuzație ”serioasă” adusă lui Florin Cîțu a fost aceea că a împrumutat foarte mult România în vremea Cabinetului Orban.

Dar este aceasta o acuzație validă?

Invitat la Digi 24 să comenteze afirmația privind datoriile făcute de Florin Cîțu, Mircea Coșea, un economist respectabil, a declarat:

”Aici eu sunt mai nuanțat, pentru că domnul Cîțu nu avea de ales. În primul rând că a primit (n.r.- de la fostele guverne Dăncilă, Tudose, Grindeanu) un buget dezechilibrat, cu cheltuieli foarte mari angajate de stat (n.r. – creșterea pensiilor cu 40% este doar un exemplu). Apoi, să nu uităm că peste mandatul domniei sale s-a suprapus pandemia. Or, dacă România nu s-ar fi împrumutat, economia s-ar fi blocat, deci aici domnul Cîțu a făcut un lucru normal prin creditare, pentru a menține în viață mai multe sectoare economice vitale”, a declarat Mircea Coșea.

De ce este ministrul Finanțelor o soluție pentru România?

Florin Cîțu a demonstrat o performanță rarisimă în lume: creștere economică peste media internațională, în plină criză și cu o țară preluată acum un an în buza falimentului.

În ultima sa prognoză, OECD a plasat România în topul creșterii economice la nivel mondial pe anii ce vin, totul posibil grație echilibristicii bugetare gestionate foarte abil și profesionist de Florin Cîțu.

Acesta este motivul pentru care, cu Florin Cîțu premier, România poate spera să devină ”Elveția estului” – adică, ”tigrul” economic al continentului, țara cu cea mai rapidă creștere economică.

Acesta devine acum un obiectiv plauzibil, cu condiția ca USRPLUS și UDMR să facă echipă bună cu PNL, iar toate semnele arată că Dan Barna și Dacian Cioloș sunt determinați să strângă rândurile cu liberalii, pentru a lăsa PSD fără nicio șansă de a reveni la putere.

Florin Cîțu este cel mai bun ministru de Finanțe de la Revoluție. Nu este vorba de pregătirea sa, ori de onestitate sau spirit de echipă. Ci de un lucru foarte clar: performanța în funcție. Iată motivele pentru care România poate fi optimistă cu Florin Cîțu premier pentru un mandat de 4 ani:

  • A preluat România pe buza prăpastiei; după trei guverne PSD în trei ani, bugetul țării era la pământ, datoriile imense și facturile de plătit mult mai mari decât înainte din cauza măsurilor populiste ale PSD. Liviu Dragnea, fostul lider PSD aflat acum la închisoare, a aruncat cu bani în toată lumea: pensionari, bugetari, primari, parlamentari etc. Motivul? Țara să închidă ochii la încercarea PSD de a scoate România din UE (ROMEXIT), cu scopul salvării politicienilor corupți.
  • Acest dezmăț bugetar a fost posibil nu cu banii României, pentru că ea nu avea bani nici pentru pensiile vechi (deficit), ci din împrumuturi, pe care a trebuit să le achite nu PSD, ci Guvernul PNL
  • Acesta a fost terenul falimentului pe care l-a moștenit Florin Cîțu. Peste toate aceste nenorociri, a venit pandemia care a îngropat și mai mult economia. Cu toate acestea, Cîțu a scos finanțele publice la liman
  • Ministrul Finanțelor a reușit, în plus, să convingă agențiile internaționale de rating să nu declaseze România, în ciuda problemelor bugetare provocate de guvernele PSD. Declasificarea ar fi mărit costul creditării și asta s-ar fi repercutat în buzunarele tuturor românilor
  • Florin Cîțu a reușit să achite inclusiv alocațiile bugetare majorate sau creșterea parțială a pensiilor, tot grație intervențiilor sale și ale președintelui Iohannis la Bruxelles, pentru ajutor financiar
  • Tot Cîțu a participat cu succes la negocierea sumelor obținute de România pentru viitorul buget multianual al UE – o adevărată ploaie de fonduri europene de peste 80 de miliarde de euro!
  • Ministrul Finanțelor a scos la iveală haosul bugetar din vremea PSD, banii aruncați pe fereastră de fostele guvernări, primării etc
  • În ciuda crizei bugetare, Cîțu a găsit bani și pentru investiții – vezi continuarea lucrărilor de infrastructură la autostrăzile noi
  • Ministrul de Finanțe a reuşit să finanţeze deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an, faţă de 4,5% cât s-ar fi împrumutat guvernele anterioare, deci bani în plus rămași în buzunarele românilor.

VEZI ŞI:

AUR. Iată semințele extremismului din care pot răsări crimele de mâine! Cazul Târziu-deputatul toboșar-Chelaru

Întoarce PSD armele împotriva Antenei 3? Atacul lui Dâncu la Ciuvică și acel ”dacă PSD nu se va reforma, va muri”

Iohannis: Ziua Internaţională Drepturilor Omului – prilej de reflecţie asupra rolului fiecăruia în respectarea şi protejarea acestora

Reacţia copreşedintelui AUR, Claudiu Târziu, la decizia excluderii lui Sorin Lavric din Uniunea Scriitorilor: “Deci pentru ce a fost pedepsit? Pentru delict de opinie”

8 comments

  1. M. C.Donici 2 ianuarie, 2021 at 23:32 Răspunde

    ,, educația nu e prioritara,, proiect în dezbatere
    10%DIN P. I. B. (4%investitii)
    pt trecerea de la ed funcțională la ed morala.
    scop:dezvoltarea armonioasa a individului (împlinit ca ființă, înțelegere funcționala, acces la creația științifica și artistica)
    3 ANI PREGATITORI. studiu limbaje prin joc
    12 ANI OBLIGATORII
    1 EDUCATOR-10 ELEVI
    PRINCIPIU:înțelegerea fenomenelor nu memorare mecanica
    MATERII:
    LIMBAJE:matern, străin, vizual, muzical, corporal
    STIINTE:mate, fizica, geografie, chimie, biologie
    ISTORII:naționala, universala, arte vizuale, arte spectacol, religiilor
    SPORTURI:atletism, echipa, lupte, înot, optionale
    DIN ANUL5:se introduc materii opționale funcție de profil
    TESTARE:(fara note) națională trimestriala
    LICEE URBANE SPECIALIZATE(asigurare transport) asigura pregătire medie
    RECUPERARI:în vacante
    PROFESORI SPECIALIZATI+ARTIȘTI CU JUMĂTATE DE NORMA
    BAC:7 materii
    SCOLI NOI DOTATE
    CL. 1-6 dimineața
    CL. 7-12 după masa
    FINANTARE:
    6% lege
    4% eradicarea coruptiei(min. 13%din PIB)
    MANUALE adaptate
    Scopului
    PROFESORII VOR DEZVOLTA SISTEMUL
    „o societate postmoderna își pune aceasta problema”
    prof dr arh M. C DONICI
    20 ani elev
    30 ani PROF

Leave a reply