marți, ianuarie 25

Ce spune Alexandru Rafila despre discursul lui Vlad Voiculescu de la moțiune

Depuatul PSD a precizat că, inițial, s-a bucurat când a aflat că Vlad Voiculescu va prelua portofoliul Sănătății
0
1776

“Alexandru Rafila l-a acuzat pe Vlad Voiculescu, după citirea moțiunii simple pe Sănătate, că nu a prezentat în discursul său din Parlament nicio soluție, ci doar ”o abordare politică, de PR”. Deputatul PSD a criticat modul în care autoritățile gestionează pandemia și a transmis că ”lipsa de asumare ucide.”

 

”Am puțină experiență în Parlament, dar sunt surprins să constat că moțiunea se referă la ceva, iar răspunsul, la cu totul altceva.”

“Am depus această moțiune cu elemente și soluții concrete pentru rezolvarea situației. Răspunsurile sunt istorice, se referă la miniștrii Sănătății de la PSD, nu se referă în niciun fel la răspunsuri.”


Înțeleg că abordarea este politică, dar urgența este de sănătate publică. Trebuie să fim responsabili, să nu discutăm despre imagine, PR și lucruri de genul ăstora care umplu mult din spațiul public și nu rezolvă problemele din România”, a spus Rafila.

Depuatul PSD a precizat că, inițial, s-a bucurat când a aflat că Vlad Voiculescu va prelua portofoliul Sănătății, dar că a greșit. Mai mult, a acuzat ministerul pentru modul în care gestionează pandemia.

”Personal, am fost bucuros când a fost nominalizat domnul Voiculescu. Din păcate, am greșit. Speranța că un om tânăr, cu studii în străinătate, care cunoaște sistemul, este manager va gestiona în mod responsabil pandemia s-a prăbușit și nu răspunde actualelor cerințe.

România a cumpărat peste 1,3 milioane de teste, utilizarea este de 7.000 pe zi. Asta înseamnă că avem teste pentru mai mult de un an, deci este evident că nu testăm suficient. Ele pot să și expire. Este clar că testarea în școli este doar pe hârtie. Nu putem spune că 7.000 de teste pe zi reprezintă necesarul de testare din România. Lucrul acesta va ascunde sub preș evoluția pandemiei în perioada următoare.
Cred că este multă demagogie și puțină asumare. Lipsa de asumare ucide”, i-a răspuns Rafila lui Voiculescu.

Sursa: realitatea.net
foto: agerpres

 

Leave a reply