Ce promite Florin Cîțu, după ce președintele a promulgat Legea bugetului pe 2021

0
775

Florin Cîțu, după ce președintele a promulgat Legea bugetului pe 2021: De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi

 

“Premierul Florin Cîțu a transmis, luni, un mesaj după de legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. ”De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi”, a scris șeful Guvernului pe Facebook, precizând că bugetul pe 2021 este cel mai echilibrat din ultimii 30 de ani, anunta b1.ro.

Mesajul lui Florin Cîțu după promulgarea Legii bugetului de stat pe 2021

 

”Gata! Legea bugetului a fost promulgată! Avem cel mai echilibrat buget din ultimii 30 de ani, un buget care se concentrează pe investiții. Am promis, am făcut! De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu, după ce președintele a promulgat Legea bugetului pe 2021: De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi!

Reprezentanții Președinției transmis, printr-un comunicat de presă, că pilonii pe care a fost construit bugetul pe acest an sunt investițiile, reformele și creșterea economică.

”Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile.

Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut.

Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19.

Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

 

Legea bugetului de stat pe 2021, adoptată de Parlament pe 2 martie

 

Legea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată, pe 2 martie, de Parlament, fără amendamente.

”E un buget bun, echilibrat cu care începem reconstrucția României. Nu poți face asta decât prin reformă și investiții. Sunt cele două lucruri pe care ne-am axat cu acest buget – Investiții record, jumătate din fonduri europene, și reformă, pe care mulți politicieni au tot aruncat-o în spațiul public, dar au fugit de ea. Acest buget forțează reforma. Cred că e o premieră: un buget care trece fără niciun amendament. Asta arată că suntem o coaliție puternică, pregătită să reziste 4 ani că avem de lucru”, spunea atunci premierul Florin Cîțu.

Sursa: b1.ro

Leave a reply