duminică, iulie 21

Ce n-a spus Andreea Esca în interviul de la Pro TV

0
1952

Apariția celei mai longevive prezentatoare de știri din România a surprins multă lume, dar pe de altă parte la fel de multă lume se aștepta la o reacție din partea Andreei Esca.

Infectarea sa cu SARS-CoV-2, a soțului și a unuia dintre cei doi copii ai familiei cerea inevitabil o apariție publică a prezentatoarei Știrilor Pro TV.

Andreea a spus că au fost infectați cu coronavirus și internați la Spitalul Victor Babeș din București trei din cei patru membri ai familiei sale: ea (46 de ani), soțul Alexandre (50 de ani) și fiul Aris Melkior (16 ani). Doar fiica lor, Alexia (19 ani), a scăpat, pentru că nu locuiește cu ei. Acum, toți au un test negativ, dar vor mai face un test de confirmare peste câteva zile.

Pe aproape întreg parcursul interviului, Esca s-a emoționat și a plâns. Ea regretă că ”a lăsat garda jos” și nu a fost și mai severă în respectarea regulilor de distanțare la petrecerea din Olimp, unde au participat zeci de vedete la inaugurarea unui hotel.

Cele mai importante declarații ale Andreei Esca

  • „Am participat la acea petrecere pentru că a fost în aer liber, au fost luate toate măsurile pentru a fi cât mai în siguranţă, nu s-a ţinut nimic în interior. Am purtat măşti atât eu, cît şi prietenele mele. Dar da, poate au existat momente când am lăsat garda jos. Şi da, nu este momentul să o facem.”
  • „Eu, ca un om oarecare, poate am avut reacţia unui om normal care s-a săturat de stat în casă. Aceste mici neglijenţe pe care le fac oamenii, aşa ca mine, ne pot costa viaţa.”

„Regret că am lăsat garda jos în câteva momente”

  • Acum suntem bine, suntem cu toții negativi. Alex va mai sta câteva zile în spital, încă oboseşte foarte tare imediat. Nu a existat zi în care să nu aibă nevoie de oxigen. Deocamdată nu poate avea o activitate normală. Cred că a slăbit vreo 8 kilograme.”
  • „Le suntem recunoscători tuturor medicilor de la «Victor Babeş», unde am fost cu toţii de la început.”
  • „Regret că am lăsat garda jos în câteva momente. Nu mă simt extrem de vinovată, pentru că ştiu că am făcut mult mai mult poate decât alţii ca să mă protejez. Deşi ştiu că nu sunt perfectă, poate ar fi trebuit să fac mai multe eforturi pentru a atinge perfecţiunea.”
  • „Mesajul meu pentru public este: nu lăsaţi garda jos! Cu siguranţă, virusul există. Medicii şi specialiştii încearcă să găsească un vaccin, să ne salveze. Să avem încredere în medici şi în Dumnezeu!”

Interviul vedetei Pro TV este vital. Era nevoie de aceste destăinuiri, pentru că ele pot face exact ce nu pot medicii, specialiștii ultra-galonați și toți cei care cunosc infinit mai bine decât politicienii și ziariștii fenomenul SARS-CoV-2.

Probabil că acum măcar unii dintre liderii politici, ziariștii sau artiștii iresponsabili, plus cei care le-au consumat și împărtășit mesajele pe tema COVID 19 vor înțelege cât rău le-au făcut toți oamenilor simpli, neimplicați în nicio bătălie pentru bani sau putere, care s-au putut infecta doar pentru că au auzit la TV pledoariile de persiflare a coronavirusului.

Exact asta a lipsit din interviul Andreei Esca: punctul pe ”i” și arătatul cu degetul înspre cei care au avut acces la TV și i-au îndemnat pe români să nu țină cont de gravitatea virusului actual.

Nu ar fi fost nici o dovadă de răzbunare, nici una de demonstrație de forță mediatică. Dimpotrivă, ar fi fost ceea ce presa trebuie să facă: redarea completă a adevărului, fără menajamente, cu scopul de a servi total interesul public.

Era în interesul public ca vedeta Pro Tv să atragă atenția despre gravitatea mesajelor care încurajează teorii ale conspirației și expun populația la riscul de îmbolnăvire gravă, chiar de moarte? Era!

Altfel, chiar și în absența unei astfel de ”puneri în context”, interviul Andreei Esca ajută enorm. Poate acum se vor trezi mai mulți oameni simpli și vor înțelege, măcar în ceasul al 12-lea, că televizorul te poate ucide uneori…

Leave a reply