miercuri, noiembrie 30

Ce le recomandă Ministerul Sănătăţii celor care au avut deja COVID-19

0
584

Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea şi în cazul persoanelor care au avut deja COVID-19

 

Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată şi persoanelor care au avut deja viroza, a transmis Ministerul Sănătății. Unul dintre argumente este că imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta și s-ar putea produce o reinfectare.

 

”Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au trecut deja prin boală. Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro. 

 

Potrivit studiilor, sunt destul de rare cazurile în care o persoană să se reinfecteze în primele 90 de zile după ce a trecut prin boală.

”Aşadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp. Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menţionate pot reduce eficacitatea vaccinului”, au mai precizat reprezentanţii Minsterului.

Ministerul sănătăţii a mai precizat că, dacă un pacient a fost diagnosticat cu infecţie SARS CoV2 după prima doză de vaccin, poate primi cea de-a două doză de vaccin dacă a depăşit faza activă de boală, respectiv dacă simptomatologia s-a remis, iar sindromul inflamator a devenit absent.

De la debutul pandemiei, 768.785 persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

sursa: b1.ro

Leave a reply