Ce joc face George Simion? Cui foloseşte AUR-ul său?

18
13911
De George Simion a auzit puţină lume. Era un ilustru anonim acum ceva vreme, dar a insistat să crească în ochii opiniei publice cu orice preţ.
Cum toate pistele politice erau cam ocupate – stânga, dreapta, centru, naţionalism, „sorosim”, „anti-sorosim” – s-a agăţat cu disperare de cauza Basarabiei. Ceva ce sună bine şi în România, şi dincolo de Prut.
Motive avea: a fost expulzat de autorităţile moldovene, de mai multe ori, deci postura de victimă a „anti-unioniştilor” i-a prins bine la imaginea de activist civic.
Iată ce a scris Radio Europa Liberă despre el:
„Liderul organizației unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a mai avut interdicții de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. În urmă cu trei ani activistul a fost declarat persona non-grata pentru o perioadă de cinci ani. Interdicția a fost retrasă după ce a fost atacată în instanță”.
Dacă dai o căutare pe Google, despre el apar o mulţime de texte, din care însă nu înţelegi mai nimic despre ce se ascunde în spatele acţiunilor acestui personaj. Dar articole apar! Afli, astfel, că se vorbeşte de el, dar nu prea ştii de ce.
Aparent, motivaţia era cea de victimă a „comuniştilor” moldoveni.
– Să presupunem că aşa e şi că e chiar un unionist de bună-credinţă.
– Să presupunem, de asemenea, că partidul AUR, pe care îl promovează masiv pe Facebook, este şi ea o iniţiativă de bună-credinţă (chiar dacă din start e bine să ai rezerve faţă de cei care folosesc simbolurile naţionale în interes de grup – aviz celor care cred că steagul României lipit de poza unei formaţiuni politice înseamnă automat „patriotism”!)
– Mai mult, să presupunem că prezenţa lui la diverse proteste civice a fost rodul dorinţei de a ajuta România democratică.
Dar la ce bun toate aceste presupuneri când acelaşi George Simion se asociază unor proteste de sorginte rusească, aşa cum s-au întâmplat acum două zile în Bulgaria, după cum rezultă din comunicatul de mai jos?
Acelaşi Simion care pretinde că apără cauza României unite pune la cale o acţiune de clară dezbinare naţională, la care participă clar oameni declaraţi fani ai Moscovei în acest atac hibrid declanşat de Rusia la adresa ţărilor NATO, inclusiv a României.

Comunicatul AUR care cheamă oamenii la protest împotriva Guvernului Orban

„Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) cheamă la proteste de stradă sâmbătă și duminică (16 – 17 mai 2020) pe toți cetățenii nemulțumiți de modul în care Guvernul Orban și Președintele Johannis au gestionat criza de sănătate publică generată de virusul SarCov-2, prin încălcarea Constituției, a drepturilor și libertăților, prin cenzura presei și achiziții de echipamente sanitare la prețuri nejustificat de mari.
De la ora 13 membrii AUR vor fi în Piața Victoriei pentru a ne asigura că se respectă distanța dintre persoane, pentru a împărți măști protestatarilor și pentru a evita asocierea la acest protest a unor personaje compromise precum Adrian Severin sau alți politicieni expirați.
Suntem responsabili, protestăm civilizat și pașnic pentru statul de drept, domnia legii, supremația Constituției și împotriva tuturor trădătorilor și hoților care au condus și continuă să conducă România.”
De ce face acest George Simion jocul Rusiei? Îl face conştient? Sau fără să-şi dea seama? Îniţiază proteste care şubrezesc stabilitatea unei ţări şi-aşa lovite din interior din 2017 încoace, de când cuplul Liviu Dragnea-Călin Popescu Tăriceanu a pornit „jihadul” anti-UE&NATO, dar care este de fapt scopul primordial al acţiunilor sale?
Poate fi doar personal: vrea să apară în spaţiul public cu orice preţ, pentru a-şi „vinde” partidul şi a-şi întări imaginea de „civic”. Dar la fel de bine poate fi considerat un aliat al celor care vor slăbească România din interior (vezi declaraţiile lui Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, despre planul Rusiei în aceste momente tulburi).
Nu ştim. Timpul ne va spune cât e mâna Rusiei în acţiunile vădit anti-româneşti ale lui Simion şi cât e pur interes personal. Ce este însă fără dubiu este că motivele protestului său sunt exact cele asumate de forţele pro-ruse şi pro-chinezeşti, al căror unic scop este, cum însuşi Putin recunoaşte, fragilizarea Europei.
Nu în ultimul rând, „patrulaterul roşu” PSD-ALDE-PROROMÂNIA-UDMR are exact acelaşi discurs împotriva Guvernului PNL şi a preşedintelui Iohannis. Sigur, poate fi doar o coincidenţă cu acţiunile lui George Simion şi al său AUR.

VEZI ŞI:

VIDEO. Doi foști PSD-iști, pușcăriașul Adrian Severin și „circarul” Bogdan Stanoevici, agită protestul cu iz rusesc, anti-vaccinist, din Piața Victoriei

18 comments

 1. Doina 16 mai, 2020 at 18:14 Răspunde

  Nu mi-a placut niciodata Simion desi pare patriot, dar mie mi se pare ca e un nationalist extremist, si mie nu imi plac extremistii. Daca nu e de acord cu ce a facut guvernul acum nu avea decat sa astepte sa treaca si starea de alerta si sa protesteze dupa aia, nu acum cand mitingurile sunt interzise si cand pericolul infectarii cu virus nu a trecut. Nu stiu daca e de partea Rusiei, nu vreau sa cred, probabil isi face reclama si el ca si Stanoevici, vor sa ajunga presedinti, dar nu inteleg ca nu au nici o sansa, oamenii ii simt pe cei care fac totul de fatada. Acum ca tot se stie cine cheama lumea in strada ar trebui amendat.

  • Voinea Eugenia 7 septembrie, 2020 at 01:27 Răspunde

   Cine crezi că îl finanțează?Îți dai seama ca are studio tv? Un asemenea studio costă enorm ,are autobuz care spune ca-l are din donații ,,,,,si umblă toti 10 sau 12 cu autocarul : hotel ,mîncare, cafele etc, asta de 1 lună, păi asta e cheltuială nu glumă .De unde că a fort plătit la jumătate normă de nu stiu cine

 2. Man Ioan 17 mai, 2020 at 15:28 Răspunde

  Mai George Simion daca vrei sa faci ceva util pt.tara atunci alăturate cu Malin Bot.Un tânăr patriot care nu luptă să destabilizeze tara cum faci tu.Asa că fapt divers fiind tânăr ai putea sa te implici dar sincer.Succes!

 3. Voinea Eugenia 7 septembrie, 2020 at 01:35 Răspunde

  Păi el nici nu știe să vorbească ,nu are nici o prestanță și tu vrei să colaboreze cu bot. Nu vezi că Simion nu e pe treaba lui. I se citește violenta pe față. Îl vezi colaborând cu Bot????Eu nu.

 4. Voinea Eugenia 7 septembrie, 2020 at 01:37 Răspunde

  Pe dracu patriot.
  Nu știu ce politician vrea să fie că nici să vorbească nu stie.Nici un fel de prestanță nu are si parcă e posedat. Vai nouă.

 5. Ana 21 septembrie, 2020 at 16:38 Răspunde

  E un mincinos dar Ma intreb daca el este din R Moldova de ce nu lupta pentru binele acelor oameni ca au nevoie,A fost expulzat di Moldova,si aicea cine i-l finanțează ca de lucrat nu lucreaza , dela bunul inceput se vedea ca urmareste alt ceva .Acum sia aratat adevarata fata ,inpreuna cu pro rusi lui .Dar mai e înca unul care tot se lauda cu ONU dar el este in gruparea celor pro rusi,dar el vrea prim ministru,Se lauda ca el Georgescu va scoate TARA din sărăcie ,cum sa ne vinda Rusilor .Ma intreb ce motiv are acest George Simion sa tot schimbe plăcile de înmatriculare ale autobuzului.?Toti vor locuri călduțe si bine plătite si ceilalti sa lucreze.

 6. George 18 noiembrie, 2020 at 22:39 Răspunde

  Jorjica Simion se joaca de-a focul in Romania. Jorjica nu munceste dar se vrea model uman. Jorjica vorbeste turceste si se vrea premierul Daciei. Da, exprimarea lui pare de scoala profesionala de pe ultimul loc, Jorjica se vrea parlamentar ca sa zica uite ce tare sunt eu la fostii sai consateni moldoveni. R. Moldova l-a expulzat fara discutii, Romania pe cand ? Jorjica ameteste fetele nemaritate cu inele de Aur si dau lik-uri pe facebook. Dar oameni buni, el e crezut totusi, Autocar, masa de 3 ori pe zi, cafelute ,bilete de avion, bramburit romanii din diaspora, din Pta Victoriei, obtine sponsorizari, tare ca Stalin ( otelul ). E posibil sa treaca pe langa noi si sa intre chiar in C.Dep. si sa ne de Unire la palme cu strontiu.

 7. ESC 6 decembrie, 2020 at 15:58 Răspunde

  A activat 5 ani in Basarabia ca lider al unionistilor. In acest timp facea naveta Bucuresti-Chisinau de cateva ori pe luna. Locuia la hotel. Nu avea alt job decat cel de „lider al unionistilor” . Nu cred ca traia dintr-o avere castigata la lotto. Provoca scandaluri diplomatice . Agresa verbal , dar si fizic autoritati din R.M. ca mai apoi sa se erijeze in victima. La un mars tinut la Bucuresti cu tineri din Basarabia, a schimbat traseul marsului. Jandarmii l-au oprit, cerandu-i sa mearga pe traseul autorizat. Atunci a agresat fizic vreo 2 jandarmi si si-a atins telul: camerele de filmat rusesti au imortalizat momentul cu jandarmul , care riposteaza. Dodon, omul lui Putin, a carei lozinca ” Jandarmul roman nu va fi la noi stapan” era pe toate zidurile, triumfa! Un om care sta 5 ani in Basarabia stie foarte bine cat de raspandit este acolo mitul despre jandarmul „roman”, care ar fi alta etnie decat „moldoveanul” din Basarabia si care, i-ar fi batut si umilit pe basarabeni in perioada Romaniei Mari. Cu putina insistenta gasiti pe net si poze cu George Simion alaturi de inalti demnitari rusi.

 8. doru duceac 26 februarie, 2021 at 09:53 Răspunde

  GEORGE SIMION .. o mare dezamagire ..un nou caz ”iurie rosca ”. practic acum a rupt in bucati si dezorientat .. MISCAREA UNIONISTA DIN BASARABIA SI ROMANIA !!!… din 2016 ..il banuiesc ..de anarhie si ca face jocurile rusiei pe teritoriul UE si NATO , .. deci a ROMANIEI !!!… PACAT !!!

Leave a reply