VIDEO. Ce îi transmite Maia Sandu lui George Simion? Copresedintele AUR a încercat să intre în Republica Modova pe la vama Leușeni

0
11147

Președintele AUR, George Simion, transmite live, pe Facebook, de la Vama Albița-Leușeni), frontiera cu Republica Moldova, unde vameșii moldoveni i-au interzis accesul în țară.

“Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată” informează Digi24.ro.


Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ“, potrivit unei declarații postate pe site-ul Președinției Republicii Moldova” conform sursei citate.

“George Simion amenință că nu pleacă acasă până când un reprezentant al Ministerului de Externe nu va interveni”

„Rămân aici în Vama Republicii Moldova și vă țin la curent cu ce se intamplă. Fiți alături de noi în lupta aceasta (…) Îi salut pe cei care ne așteapta dincolo de frontieră, sa sune la Maia Sandu (președintele Republicii Moldova). Eu rămân aici. (…) Sunt deminitar român, nu mai sunt activist (…) Voi sta aici până se rezolvă situația. Stau până în 2023, dacă trebuie”, spune revoltat Simion.

Persoana care-l însoțește pe Simion afirmă că vor să ajungă în Moldova pentru o înmormântare”, spune G4media.ro

„Noi mergem la o înmormântare.  Am venit ca demnitari români, la invitația unor parlementari tineri din Moldova(…) Cerem un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe (…)”, spun reprezentanții AUR.

Vameșii s-au aratat neîndupleacți, spunând că ei își fac datoria și respectă legea:

„Noi suntem oamenii legii. Aveți interdicție să intrați în Moldova până în 2023 (….) Vă putem oferi transport să vă scoatem din vamă”, spune unul dintre vameșii moldoveni.

„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul”, mai spune Simion.

Foto coperta: G4media.ro

Leave a reply