Ce diferență! Biden cere pace și rațiune, Trump cheamă la ”război”, distruge imaginea Americii și provoacă nebunii

1
857

Așteptarea rezultatelor oficiale ale alegerilor îi prezintă pe Donald Trump și Joe Biden așa cum nu i-a cunoscut națiunea și lumea, adică mult mai bine decât în campania electorală.

Pe măsură ce candidatul democrat se apropie de victorie (conduce în cele 4 state-cheie rămase în cursă), actualul președinte pariază pe prostie și minciună, acuzând în continuare America de fraudă.


Trump a devenit primul președinte din istoria țării care pune la îndoială cea mai puternică democrație din lume.

Deși era așteptată încă de dimineață, apariția publică a lui Joe Biden s-a produs aproape de miezul nopții (ora de pe coasta de est a Statelor Unite). Întârzierea se explică prin faptul că democratul a așteptat probabil încheierea procesului electoral în unele dintre statele unde mai continua numărarea voturilor, astfel încât să-și poată proclama victoria.

Cum voturile încă se mai numără, Joe Biden s-a ferit să-și revendice prematur victoria, subliniind că „fiecare vot contează să fie numărat”.

„Poate că uitându-vă la televizor, vi se pare că numărarea voturilor se mișcă greu, dar nu uitați, nu sunt niște simple numere, sunt voturile voastre” – le-a spus Joe Biden americanilor, făcând un nou apel la răbdare și calm.

„Democrația funcționează, voturile voastre vor fi numărate. Nu voi lăsa să se oprească”, a spus Joe Biden, într-o aparentă aluzie că va contracara demersurile în justiție ale echipei Donald Trump referitoare la numărarea voturilor.

De altfel, numele oponentului său din alegerile de la 3 noiembrie nici măcar nu a fost pomenit. Joe Biden s-a concentrat pe un mesaj pașnic și pe un apel la solidaritate: „Avem multe probleme de rezolvat, n-avem timp de războaie”, a declarat fostul vicepreședinte din administrația Obama.

„La război total”

Delirul absolut a fost condus pe Twitter de Donald Trump Jr., fiul candidatului republican, văzând cum realegerea lui Donald Trump se îndepărtează pe măsură ce numărătoarea progresează.

Cel mai bun lucru pentru viitorul Statelor Unite este ca Donald Trump să meargă la război total”, a spus fiul său, care vorbește și despre „alegeri sub capcane și fraude”.

„A sosit timpul să punem ordine în acest dezastru tipic unei republici bananiere!”, a precizat Donald Trump Jr.

Consilierului politic de la Casa Albă, Steve Bannon, i se atribuie rolul de ideolog al strategiei populiste a carierei politice a lui Trump, precum și al altor mișcări de extremă dreaptă din America Latină și Europa.

„Capete în pică” la Casa Albă

În emisiunea sa de pe YouTube War Room PandemicBannon a cerut concedierea lui Fauci, ofițerul științific șef în lupta împotriva COVID-19 din Statele Unite, și a lui Christopher Wray, directorul FBI, și capul lor să fie înfipt în țepi la ușile Casei Albe.

Lui Steve Bannon nu i-a mers cu mizeriile fake news pe youtube

„Aș vrea să mă întorc la acele zile anterioare ale Angliei Tudor”, a spus Steve Bannon.

„Ar pune capete în ţepi pe ambele colțuri ale Casei Albe ca un avertisment pentru birocrații federali”.

YouTube a eliminat rapid acel program, în timp ce Twitter i-a suspendat contul oficial pentru „cel puțin o săptămână”.

Bannon, care a devenit unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Trump, mai întâi în calitate de manager de campanie pentru alegerile prezidențiale din 2016 și, mai târziu, în calitate de consilier politic la Casa Albă, a fost reținut, deși în cele din urmă a fost eliberat pe cauțiune, după ce a fost acuzat de fraudă și spălare de bani în proiectul de strângere de fonduri pentru construcția zidului la granița cu Mexicul.

VEZI ŞI:

VIDEO. Cristian Diaconescu despre ridicarea vizelor SUA: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Se baricadează Trump în Casa Albă?!

Filmul momentului în care ABC, NBC și CBS au tăiat, în direct, transmisia la Casa Albă. ”Minciună, după minciună, după minciună…”

1 comment

Leave a reply