luni, septembrie 26

Ce afirmă ambasadorul Chinei în SUA? Care este poziția Beijingului față de războiul din Ucraina

0
768

„Beijingul nu trimite arme nici Rusiei, nici Ucrainei”, afirmă ambasadorul Chinei în SUA, conform Digi24.

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a dat asigurări că ţara sa nu trimite „arme şi muniţie” nici Rusiei, nici Ucrainei, pe fondul zvonurilor privind un presupus sprijin al Beijingului faţă de invazia rusă, transmite EFE.

Totodată, Qin Gang a subliniat că ţara sa „este împotriva războiului” şi că va face „tot ceea ce este nevoie pentru a detensiona această criză”, cu toate că a refuzat să condamne invazia, notează EFE, citată de Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat vineri într-o videoconferinţă cu omologul său chinez Xi Jinping cu privire la „consecinţele” la care se expune China dacă oferă „sprijin material” Rusiei în invazia acestei ţări asupra Ucrainei.

Întrebat care este motivul pentru care China nu condamnă deschis invazia, Qin Gang a calificat drept „naivă” convingerea că „condamnările rezolvă problema” şi a pledat pentru „diplomaţie”.

Solicitat să răspundă dacă China oferă susţinere financiară Rusiei în invazia acestei ţări împotriva Ucrainei, Qin Gang s-a limitat să spună că ambele ţări menţin „o cooperare comercială, economică, financiară şi energetică normală”.

Totodată, diplomatul chinez a apreciat că „relaţia de încredere” dintre Rusia şi China pune Beijingul într-o „poziţie unică pentru a putea media” în soluţionarea conflictului. „China este parte a soluţiei, nu parte a problemei”, a insistat el.

Sursa: Digi24

Sursa foto: Bloomberg.com

Leave a reply