luni, septembrie 26

Cine a vorbit primul la telefon cu Angela Merkel: Ludovic Orban sau Radu Moraru?

0
944

La titlul de mai sus ar fi trebuit adăugat un emoticon zâmbitor. Știrea fără emoticon sună așa:

Premierul Ludovic Orban a discutat, miercuri, telefonic, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la inițiativa înaltului oficial german. Angela Merkel a vorbit despre situația lucrătorilor sezonieri români din Germania, ale căror drepturi vor fi protejate mai mult prin modificarea legislației federale.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, 27 mai a.c., o convorbire telefonică cu cancelarul federal Angela Merkel, la inițiativa înaltului oficial german.

Cei doi șefi de guvern au evocat, cu acest prilej, relațiile speciale, cu caracter strategic, dintre România și Germania, și au convenit asupra continuării eforturilor comune pentru aprofundarea suplimentară a acestora, cu precădere pe dimensiunea economică. A fost agreată, de asemenea, importanța reluării și a consolidării dialogului politic bilateral la nivel înalt, de îndată ce condițiile o vor permite.

Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situația lucrătorilor sezonieri români din Germania și a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin și, personal, a domniei sale, pentru respectarea și protejarea drepturilor cetățenilor români care muncesc în Germania.

Prim-ministrul Ludovic Orban a adresat felicitări omologului german pentru modul eficient de gestionare, de către guvernul condus de doamna Merkel, a crizei generate de pandemia de Covid-19. A salutat, totodată, propunerile avansate de Comisia Europeană, la 27 mai, de creare a unui Instrument european de recuperare (Recovery Instrument – Next Generation EU) în valoare de 750 mld. euro, pentru susținerea eforturilor de relansare economică la nivel european, precum și de revizuire a Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027.

”Înaltul oficial român a urat succes omologului german în perspectiva apropiatei preluări, la 1 iulie 2020, a Președinției Consiliului UE, într-un moment dificil, extrem de important pentru consolidarea proiectului european. În context, a exprimat sprijinul țării noastre pentru avansarea agendei UE și pentru a găsi soluții comune la provocările actuale de ordin sanitar, economic și social”, arată un comunicat emis miercuri seară de Executivul român.

Aceasta este partea oficială, serioasă. Partea tabloidă a acestei știri este atributul lui Radu Moraru.

Patronul de la Nașul tv – o televiziune devenită în ultima vreme tribuna agenților conspiraționusmului în România – susține de multă vreme că vorbește des la telefon atât cu Donald Trump cât și cu cancelarul Germaniei.

Culmea, publicul care i-a mai rămas crede o astfel de nebunie!

Și crede nu doar astfel de minciuni inimaginabile, dar și multe alte aberații spuse cu nonșalanață de Radu Moraru pe post de parcă ar fi adevăruri inconstestabile. De ce contează Radu Moraru în această ecuație a dialogului Merkel-Orban? Pentru că el construiește o Românie care se opune Europei după modelul Dragnea-Tăriceanu&ROMEXIT – planul ieșirii noastre din UE.

Iată doar o listă cu mesajele conspiraționiste ale lui Radu Moraru care au ajutat un partid precum AUR (zis și ”Alianța Unirii cu Rusia”) să crească în popularitatea până să fie pe punctul de a trece pragul electoral pentru viitorul Parlament. Detalii, AICI.

Mesajele conspiraționiste ale lui Radu Moraru care au ajutat AUR

„Masca ucide!”

  • „Măștile nu ajută cu nimic la coronavirus, în schimb fac rău fiecăruia care le poartă. Avocatul Poporului are misiunea să ceară imediat anularea măștilor. E un genocid. Le spun celor 9 judecători de la Curtea Constituțională: masca ucide! Dioxidul de carbon se duce direct pe creier și masca ucide.”
  • „Nicio mască dintre cele care se vând în România nu protejează de niciun virus.”

„Iohannis e șeful lagărului de concentrare care a devenit România”

  • „Iohannis, acest mare trădător al neamului românesc, este șeful lagărului de concentrare care a
  • devenit România.”
  • „Le spun lui Iohannis și celorlalți bolnavi care conduc România: cine vrea să scape de pușcărie, s-o facă acum! Timpul e scurt, 3-4 săptămâni. Retrageți-vă cât mai aveți timp! Oricum veți fi acuzați de genocid.”

„Urmează ciparea, 5G-ul… și s-a terminat!”

  • „Ei sunt mai criminali decât Iliescu în ’89. Este Comitetul de Crimă Națională.”
  • „Fiincă nu ne-am prins de acest plan criminal, am stat în pușcărie milioane de români.”
  • „Starea de alertă nu există în nicio lege, în nicio Constituție.”
  • „După vaccinarea obligatorie urmează ciparea, 5G-ul… și s-a terminat!”

Leave a reply