sâmbătă, octombrie 23

Ce a spus Ludovic Orban, președintele PNL, despre repartizarea posturilor de prefecți

0
256

Întrebat marți cum vor fi repartizate posturile de prefecți, Ludovic Orban a răspuns: „Posturile de prefecți depind de pondere.

Tot Ludovic Orban a explicat că Biroul Politic Național al PNL va fi convocat pentru a valida secretarii de stat după evaluarea candidaturilor.

 

Biroul Politic Național va fi convocat după evaluarea candidaturilor.

Organizațiile au trimis candidații pe diferitele poziții.


Există o comisie de evaluare a candidaturilor, în care este premierul Florin Cîțu, este Virgil Popescu, Raluca Turcan, Violeta Alexandru, subsemnatul.

Suntem practic șapte membri ai acestei comisii de evaluare.

Imediat ce finalizăm evaluarea candidaturilor, probabil în cursul acestei săptămâni, vom convoca Biroul Politic Național.

Problema este că facem o analiză pentru un număr mare de reprezentanți ai Partidului Național Liberal.

Aș prefera să facem o analiză mai amănunțită, astfel încât să nu avem surprize”, a mai spus președintele PNL.

Ludovic Orban a explicat că dreptul de a desemna reprezentanți în funcțiile de demnitate publică repartizate liberalilor le aparține organizațiilor.

Întrebat dacă s-a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește postul de secretar general al Guvernului, Ludovic Orban a răspuns:

Sunt mai mulți candidați. Eu nu am formulat nicio propunere, cum de altfel eu n-am propus pentru nicio funcție. Am spus că este dreptul organizațiilor, care sunt cele care au muncit, care practic au dus campaniile electorale, să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale partidului”.

 

„Am luat decizia ca și la nivelul premierului, și la nivelul miniștrilor propunerea să o formuleze premierul și miniștrii în privința secretarilor generali.”, mai spune Orban.

“Este normal, secretarul general este practic mâna dreaptă a premierului.

Sigur că trebuie să fie din Partidul Național Liberal, avem foarte mulți oameni de calitate.”

 

 

Leave a reply