Trăiască pensia de 77.000 de lei! CCR, din nou împotriva hoției prin lege: respinge impozitarea pensiilor nesimțite
![](https://lumealibera.ro/wp-content/uploads/2020/11/CCR-Dorneanu-Stan-ceafa-lata-905x587.png)
O nouă lovitură dată românilor simpli, plătitori de taxe și impozite: judecătorii CCR pe care îi putem considera ”mafia lui Dorneanu” au respins impozitarea pensiilor nesimțite.
Anunțul a fost făcut de televiziunile de știri, pe surse.
România rămâne astfel singura țară din lume în care anumite categorii sociale rămân ultraprivilegiate în raport cu restul populației.
Nu există niciun exemplu în lumea civilizată în care un pensionar ”special” să primească mai mult de 2-3 ori decât un pensionar obișnuit.
În România însă, unde pensia medie este undeva în jur de 400 de euro, există pensii speciale și de 12.000 de euro!!!
![](https://lumealibera.ro/wp-content/uploads/2020/06/PNL-Florin-Roman-300x169.jpg)
Florin Roman
„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declarat Roman în plenul Camerei Deputaţilor, în încercarea de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.
Judecătorii lui Dorneanu se prefac că lucrează
Curtea Constituţională dezbate, marţi, obiecţiile formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie față de impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%.
Lider al deputaţilor PNL, Florin Roman a observat, la 8 decembrie, că este pentru a treia oară când CCR amână pronunţarea pe proiectul liberalilor care prevede impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale şi precizează că judecătorii Curţii trag de timp într-o speţă care îi priveşte direct.
Obiecţiile formulate de Avocatul Poporului şi ÎCCJ vizează modificarea în Parlament a Legii pentru completarea Codului Fiscal în sensul impozitării pensiilor speciale.
ÎCCJ reproşează că sunt nesocotite decizii succesive ale Curţii în domeniu, că nu a fost consultat CSM şi consideră că sunt încălcate mai multe principii, printre care cel al impunerii fiscale juste şi echitabile şi cel al independenţei judecătorilor.
La 17 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat legea privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%, decizie luată cu 307 voturi „pentru”.
Astfel, va fi aplicată o cotă de impozitare de 10% pensiilor cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei şi de 85% celor care depăşesc această valoare.
La sfârşitul lunii ianuarie, în urma unei şedinţe similare celei din iunie, ÎCCJ a decis să sesizeze CCR în legătură cu eliminarea pensiilor speciale, preşedintele instituţiei afirmând atunci într-o scrisoare deschisă, că eliminarea pensiilor ”speciale” este tristă şi stupefiantă că Justiţia este tratată ca o Cenuşăreasă şi că pensiile magistraţilor nu sunt nici speciale şi nici nesimţite. Demersul ÎCCJ a fost susţinut atunci şi de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
După ce legea a fost adoptată de Parlament, mai multi magistraţi şi-au depus cereri de pensionare, pentru a beneficia de prevederile încă în vigoare referitoare la pensii.
Corb la corb nu-și scoate ochii
![](https://lumealibera.ro/wp-content/uploads/2020/10/nasui-150x150.png)
Claudiu Năsui
La 6 mai, CCR a decis că legea care elimină pensiile speciale este neconstituţională în ansamblul său.
Magistrații constituționali au constatat, între altele, că legea are un „caracter profund eterogen”, vizând statute profesionale diferite şi funcţii de demnitate publică, tratate împreună.
Alianţa USR-PLUS le cerea judecătorilor CCR o decizie urgentă privind proiectul de impozitare a pensiilor speciale, în special din cauza faptului că aceste pensii pot „cântări greu în creionarea bugetului de stat pe 2021”.
La 26 octombrie, deputatul Claudiu Năsui a reclamat că, în ultimele patru luni, în contextul crizei sanitare, peste 3 miliarde lei s-au dus pe pensiile speciale, în timp ce lumea aşteaptă decizia CCR pe această speţă.