marți, decembrie 3

CCR-Avocatul Poporului, alianţa pro-coronavirus. România, terorizată pe banii românilor

0
1389

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, joi, sesizarea Avocatului Poporului asupra unor prevederi din Legea privind reforma în domeniul sănătăţii şi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului referitoare la stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Pe 27 mai, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi din OUG 11/2020 referitoare la stocurile de urgenţă medicală.

„Restrângerea exerciţiului drepturilor şi libertăţilor de către un membru al puterii executive contravine atât principiului securităţii juridice, cât şi principiului legalităţii restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi. Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi cele ale art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei”, se arăta într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Avocatul Poporului susţine că dispoziţiile respective sunt neconstituţionale în măsura în care permit dispunerea unor măsuri de restrângere a exerciţiului libertăţii individuale prin acte administrative (ordine) emise de organe administrative – ministrul Sănătăţii.

Potrivit Avocatului Poporului, lipsa reglementării la nivelul legislaţiei primare a măsurilor generate de epidemii (carantină, izolare/internare obligatorie a persoanelor în contextul bolii transmisibile COVID-19) lasă la latitudinea ministrului Sănătăţii emiterea unor acte administrative, cu caracter normativ, de rang infralegal, ingerinţa generată de această stare vizând drepturi fundamentale, respectiv dreptul la libertate individuală şi dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, cu încălcarea prevederilor art. 53 din Constituţie.

Avocatul Poporului consideră că trebuie să existe o reglementare juridică la nivel de lege, în sensul identificării clare a persoanelor şi situaţiilor în care şi faţă de care măsura carantinei (în oricare dintre formele acesteia: instituţionalizată/internare, izolare) se poate lua, cine o poate lua, în ce condiţii şi pe ce perioadă, deoarece toate aceste situaţii presupun o limitare a unor drepturi fundamentale ale omului.

Toată această vorbărie goală emisă, pe banii românilor care finanţează aceste instituţii-parazit, a fost imediat luată în serios de CCR, un conclav în care au pătruns politruci ca Valer Dornean sau incompetenţi ca Gheorghe Stan, procurorul care nu ştie câte articole are Constituţia României.

Votul de azi din CCR este o nouă dovadă că România începe să fie distrusă din interior prin intermediul unor entităţi create după decembrie 1989 tocmai pentru a proteja românul de abuzuri. Dar iată că atât CCR cât şi Avocatul Poporului au devenit instrumentele politicului de tip mafiot, care mai nou au ajuns să garanteze şi moartea prin lege.

Căci o astfel de decizie precum cea de azi, care duce la slăbirea autorităţii statului în vremuri de criză sanitară şi de pandemie, devine catalizatorul tot mai multor infectări cu COVID 19 şi implicit al deceselor tot mai numeroase. Ultimele săptămâni demonstrează că planul lor de infectare a României din interior merge uns, dovadă numărul imens de cazuri de noi infectaţi. 

Leave a reply