Câți spanioli s-ar vaccina împotriva COVID 19

1
927

Institutul de sănătate Carlos III (ISCIII) a publicat rezultatele primei runde a studiului „COSMO-Spania”, coordonat de Centrul Național de Epidemiologie (CNE) și promovat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Conform acestor rezultate, 70% dintre cei chestionați ar fi de acord să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Cercetarea, care urmărește să aibă informații clare despre cunoașterea și percepția riscului populației pentru Covid-19 și care a prezentat deja primele rezultate preliminare luna trecută, se desfășoară în alte 31 de țări, relatează Europa Press.

După cum arată răspunsurile, îngrijorarea populației cu privire la pandemie rămâne ridicată: 64 la sută spun că coronavirusul îi îngrijorează „mult sau mult” (în rezultatele preliminare procentul a fost de 62%) și doar 11 la sută dintre cei chestionați indică faptul că sunt preocupați „puțin sau deloc”.

Principalele preocupări ale celor chestionați în ceea ce privește Covid-19 sunt: pierderea unei persoane dragi, persoanele care nu folosesc o mască de protecție, saturația posibilă a serviciilor de sănătate și o revenire la starea de urgență care înseamnă carantină și izolare totală,

Premierul Pedro Sanchez, cu mască

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat marţi că recurge la armată – care urmează să mobilizeze 2.000 de militari – pentru a ajuta regiunile, competente în domeniul sănătăţii, să lupte împotriva unei ”explozii” a noilor cazuri de covid-19, relatează AFP.

Guvernul de la Madrid speră ca astfel să țină pasul cu ritmul infectărilor și la un moment dat să limiteze răspândirea comunitară a virusului. Totul, în condițiile în care Spania înregistrează peste 400 de mii de cazuri confirmate.

De departe, Catalunya și regiunea capitalei Madrid sunt cele mai afectate, ambele zone se apropie rapid de pragul psihologic de 100 de mii de îmbolnăviri.

Experții vorbesc de o adevărată explozie a noilor cazuri în ultimele săptămâni, chiar de un al doilea val al pandemiei.

Evoluţia pandemiei în Spania este „preocupantă”, a insistat Sanchez, subliniind totuşi că ţara este încă „departe de situaţia de la jumătatea lui martie”.

„Nu ne putem permite ca pandemia să reînceapă să preia controlul vieţii noastre, noi trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă” a contagiunilor, a mai spus el, făcând apel la ţară să evite ca „să ne paralizeze frica şi să ne împiedice să acţionăm”, a spus Sanchez.

În plus, şeful guvernului a făcut apel la spanioli să descarce o aplicaţie numită RadarCovid, pentru a facilita activitatea de localizare a cazurilor de pozitivi.

Leave a reply