CĂTĂLIN DRULĂ: “CONTRACTUL PENTRU PROIECTAREA AUTOSTRĂZII FĂGĂRAȘ-BRAȘOV A FOST SEMNAT”

0
800

Azi pe contul său de Facebook,  ministrul transporturilor a postat următorul anunț : “CONTRACTUL  PENTRU PROIECTAREA AUTOSTRĂZII FĂGĂRAȘ-BRAȘOV A FOST SEMNAT”

“În această dimineață am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu.

Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate.

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău. “ se arata in postarea ministrului Drulă

“Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare.

La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)” mai arată Catalin Drulă despre aceasta investitie

La final, ministrul Transporturilor a mai specificat că: “ ERA O INVESTIȚIE CARE FUSESE ABANDONATĂ DE PESTE 10 ANI” 

Leave a reply