miercuri, septembrie 28

Cătălin Drulă: „Cât am fost la minister eu nu m-am ferit de dosarele dificile”

Cătălin Drulă, președintele interimar USR, a vorbit luni seară la B1 TV despre stenogramele din dosarul deschis de DNA în scandalul spațiilor comerciale de la metrou, stenograme care arată că unul dintre sindicaliști ar fi propus să se apeleze la serviciile unor racheți și „să se pună preț pe capetele” lui Drulă și Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex de la acel moment, informează stiripesurse.ro.

Întrebat cum comentează stenogramele respective, fostul ministru a afirmat: „Confirmă ceea ce spuneam și anul trecut, și anume că acolo, la Metrou, în zona de conducere a sindicatului, este un sistem mafiot, că la toată această parte de gestionat spațiile comerciale și de drenat bani care ar trebui să meargă la bugetul statului și în toate aceste ilegalități este un sistem de tip mafiot. Acest rechizitoriu confirmă acest fapt. De altfel, eu am fost dat în judecată de domnul Rădoi și de sindicatul USLM pentru că i-aș fi făcut «mafioți», acesta este motivul acțiunii în instanță. Am câștigat deja unul dintre procese”.

Acum știți, cât am fost la minister eu nu m-am ferit de dosarele dificile, n-am întors capul de la toate aceste buboaie crescute în ani de zile, cu complicitatea celor din partidele clasice, PNL și PSD, care au fost la minister și care au prelungit contractele acestea. Peste tot unde deschizi un sertar la Ministerul Transporturilor sau un dulap este o încrengătură din asta de interese, de mafii. Nu mi-am făcut prieteni”, a continuat Cătălin Drulă.

Întrebat dacă știa de plan și dacă e de părere că sindicaliștii vorbeau serios, el a explicat: „Am primit foarte multe amenințări în acea perioadă. Era declanșată așa o operațiune pe canalele de socializare, în care primeam și mesaje pe pagina de Facebook și domnul Rădoi a avut grijă să mă amenințe la televizor, dar, în fine, acestea sunt niște lucruri pe care trebuie să ți le asumi ca om politic dacă vrei să faci treabă, dacă vrei să destructurezi niște mafii, și eu cred că asta este misiunea pe care trebuie să o aibă un om de stat când preia cârma unui minister, a unei primării, a unei instituții din acestea mari. Dacă nu simți că ești în stare de asta, ar trebui să stai deoparte”.

Leave a reply