Cât va mai dura criza coronavirus. Anunţul lui Donald Trump

0
905

Preşedintele SUA, Donald Trump, a lansat luni un apel americanilor să evite orice adunare cu mai mult de 10 persoane pentru a încerca să limiteze pandemia noului coronavirus, care, în opinia sa, ar putea lua sfârşit în Statele Unite în iulie sau august, notează AFP.

„Administraţia mea le recomandă tuturor americanilor, inclusiv celor foarte tineri şi deplin sănătoşi (…) să evite adunările cu mai mult de 10 persoane”, a declarat preşedintele Statelor Unite într-o conferinţă de presă de la Casa Albă.

„Mi se pare că dacă facem o treabă foarte bună, lumea vorbeşte despre iulie, august, cam aşa ceva”, a adăugat el, întrebat despre durata pandemiei.

Ultimul bilanț anunța 3.800 de cazuri de COVID-19 și 69 de decese în SUA.

La ședința de luni, Casa Albă a transmis noi sfaturi de siguranță pentru americani. Majoritatea sfaturilor se referă la practicile de „distanțare socială” care pot ajuta la prevenirea transmiterii coronavirusului către alții.

Vârstnicii, pentru care virusul prezintă o amenințare mai mare, sunt încurajați să „stea acasă și departe de oameni”.

„Chiar dacă ești tânăr sau sănătos, ești în pericol, iar activitățile tale pot crește riscul pentru alții. Este esențial să faci partea ta pentru a opri răspândirea coronavirusului”, se arată în recomandări.

Se recomandă de asemenea evitarea adunărilor sociale „în grupuri de mai mult de 10 persoane”.

Leave a reply