vineri, octombrie 22

Cât de mult greșesc cei care cred cu tărie că “fenomenul” AUR sau Șoșoacă ar trebui ignorat

0
1297

Nu-și dau seama CÂT de mult GREȘESC cei care cred – cu atâta tărie – că “fenomenul” AUR (sau Șoșoacă) ar trebui ignorat total 

La fel, sunt în mare eroare cei care consideră că n-au nicio putere, că-s  doar”simbolici”, etc. 

S-ar putea să avem MARI SURPRIZE tocmai atunci CÂND “NE-A FI LUMEA MAI DRAGĂ”, cum zicea răposata mea bunică.  


Exemplul de ieri, din Parlament, al lui Tănasă – dar câte altele, din trecut – este ELOCVENT

 Pe deasupra, unii nu cred – sau consideră  în mod eronat – că aceștia “nu-i musai a fi monitorizați”, că-i “o minoritate ce “trebuie ignorată în totalitate”. Deoarece iau seama la tot felul analișți pătați pe veci, gen Cristoiu, gen Gâdea, sociologi mincinoși, ba încă mai sunt câțiva și de pe “cealaltă baricadă”, care cred sau mimează că “n-ar fi nevoie să ne batem capul cu ei”, că “nu e nicio RUSIE în spatele acestora”, că e “o isterie” de-a lui Iohannis – PSD  și a celor din #Rezist vs AUR”. (cum spune deseori Ion Cristoiu). 

Este un moment propice pentru propaganda rusă ca să acționeze cât mai repede, cât mai vulgar, în țări vulnerabile cu oameni precar educați, cu mari carențe de cultură civică și superficiali.

România e un bun teren pentru așa ceva 

 

Și mai mult, “fenomenul AUR” se regăsește și în “partea” PSD, deși aceștia nu vor recunoaște, dar ne vom trezi acușica cu surprize de proporții dacă nu vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectul de curățenie morală a României cei din actuala coaliție de la guvernare. 

 

De cumva se sparge coaliția și vom avea un “guvern aiurea” sau chiar se va ajunge la alegeri anticipate? Ne putem lesne da seama că, în cazul unor nedorite alegeri anticipate, PSD și AUR vor avea mult mai mare susținere, vor fi votați masiv și vor face o alianță care poate duce patria la un dezastru iminent.  

La fel, PSD – acest partid, chiar dacă s-ar fi cosmetizat în ultima vreme, este susținut de pilonii mafiei și în special ai Mafiei Media, care este instrumentul numărul 1 în dezinformarea națională – va profita și, mai ales, țînând cont de varietatea problemelor existente în această formațiune cu legea, cu bunul simt, și alte carențe democratice, și chiar forța  o  eventuală și nedorită îndepărtare a țării noastre de Occident, doar ca să-și salveze ei pielea, “nevoile și neamul”.

Ei pot răsturna definitiv “căruța” în drumul spinos al  României către dezvoltare, către o integrare grabnică și totală,  aceea de a trece cu brio porțile UE la care tânjim de peste 30 de ani.

 Cea a dezvoltării armonioase, de a întărire definitivă a  statului de drept și a democrației funcționale pe teritoriul României.

Foto: G4Media.ro

 

Calin Daniel Cruceru este jurnalist – coordonator Lumea Libera, colaborator al site-ului Voxpublica.ro, artist de teatru-social și globe-trotter.
A trăit 17 ani în America Latină.

Leave a reply