sâmbătă, august 13

Casa Albă: „Nu avem confirmarea ADN a uciderii liderului Al Qaeda. Nici nu avem nevoie”

0
55

Statele Unite nu au proba ADN care să confirme moartea liderului organizației teroriste Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, în atacul cu dronă din inima capitalei afgane Kabul, identitatea fiind verificată prin alte surse, a declarat purtătorul de cuvânt a Casei Albe, potrivit Reuters.

„Nu avem confirmare prin ADN. Nu vom primi această confirmare. Sincer să fiu, bazându-ne pe sursele multiple şi metodele prin care am adunat informaţii, nu avem nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională în cadrul unui interviu pentru CNN, scrie Agerpres, citat de digi24.

„Avem confirmare vizuală, dar avem confirmare şi din alte surse”, a mai afirmat el.

Kirby a mai spus, de asemenea, că există la ora actuală o prezenţă redusă a Al-Qaeda care a rămas în Afganistan.

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat luni în direct la televiziune moartea liderului Al-Qaeda, egipteanul Ayman al-Zawahiri, ucis în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Afganistan printr-o lovitură aeriană efectuată de o dronă.

„Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra Kabulului, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri”, a spus el într-un scurt discurs de la Casa Albă.

„S-a făcut dreptate şi acest lider terorist nu mai este”, a adăugat Joe Biden.

Zawahiri a fost unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume, iar Statele Unite au promis 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie care permitea să fie găsit. El a preluat conducerea organizaţiei jihadiste în 2011, după moartea lui Osama bin Laden, ucis de un comando american în Pakistan.

De negăsit de mai bine de zece ani, el era considerat unul dintre creierele atentatelor de la 11 septembrie care au făcut aproape 3.000 de morţi în Statele Unite.

Leave a reply