duminică, octombrie 17

Care va fi următorul spital – crematoriu?

1
159

Tragedia din spitalul de la Constanța dezvăluie un sistem medical căruia îi pocnesc curelele, revărsându-și mizeria tocmai peste cei pe care ar trebui să-i izbăvească de moarte.

Alianța statului român cu Covid-ul nu apare doar la congrese, ci, mai ales, în spitale. Bolnav, imobilizat la pat, fără putința de a trage singur aer în piept, ai mari șanse să mori carbonizat. Mai letal decât Coronavirusul e sistemul medical, ce a devenit el însuși boala fără leac a României.


Fiecare incendiu în spitalele țării e un motiv în plus pentru a-ți dori să nu ajungi în ele. Vorbesc de la sine imaginile cu pompieri ce scot pe geam internații în salonul ATI, în timp ce locul e mistuit de flăcări cu fum gros. Ca un criminal profesionist, statul român a început să șteargă urmele. A mai făcut-o și o va mai face.

Cinismul și nepăsarea celor care ne conduc sunt depline. Știau că sistemul medical din România nu face față unui nou val de Covid, dar n-au făcut nimic pentru a accelera campania de vaccinare. Vara a trecut, ca și cum pandemia însăși a luat vacanță.

Autoritățile nu au mai impus respectarea măsurilor de siguranță sanitară. Au fost momente când nimic nu amintea că suntem în plin război pentru viețile noastre. Relaxarea era maximă, ca și profitul din buzunarele HORECA.

Ca pisoii prinși la castronul cu smântână, așa au fost surprinși politicienii de valul patru al Covid. Mutarea atenției de la circul politic s-a făcut cu încetinitorul, în lentoarea tipică statelor pentru care ființa umană e reciclabilă. Abia cei 200 de morți zilnic au clintit prostia împietrită a statului român, care a demarat etapta a treia a vaccinării anti-Covid.

În lumina dramatică a celor întâmplate la ATI-ul din Constanța, singura atitudine firească e vaccinarea anti-Covid. Doar asta ne poate ține departe de spitalele morții, unde ATI-ul devine rug. Undeva, într-un spital din România, se pregătește următoarea cameră de cremare. Unde? O să aflăm, îngroziți.

Foto: pat, la ATI-ul ars în Constanța

Sursa foto: Digi 24

Paul Palencsar, jurnalist și teolog

1 comment

  1. mircea 2 octombrie, 2021 at 18:17 Răspunde

    metodele sunt naziste,mai dau foc la un spital si se muta subiectul.asa ca mai e mult pana se termina mandatul lu Klaus,spitalele sunt transformate in locuri de executie,intri in haine si iesi in punga.

Leave a reply