sâmbătă, iulie 20

Care sunt ţările pentru care nu va mai fi nevoie de carantină după 15 iunie, la venirea în România

0
1749

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a dezvăluit în urmă cu câteva minute pe pagina sa de Facebook lista ţărilor din Europa pentru care nu va mai fi nevoie de izolare socială, timp de 15 zile, pentru cei care vin în România din acele zone.

Le redăm întocmai cum au fost ele menţionate de deputatul liberal pe pagina sa de socializare.

https://www.facebook.com/robert.sighiartau/posts/2668265663415455

Lista țărilor din care nu va mai fi necesară măsura izolării din 15 iunie:
Slovenia 🇸🇮
Croatia 🇭🇷
Slovakia 🇸🇰
Greece 🇬🇷
Hungary 🇭🇺
Switzerland 🇨🇭
Lithuania 🇱🇹
Norway 🇳🇴
Cyprus 🇨🇾
Malta 🇲🇹
Austria 🇦🇹
Finland 🇫🇮
Bulgaria 🇧🇬
Germany 🇩🇪
Czech Republic 🇨🇿
Latvia 🇱🇻

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declarase în cursul zilei de vineri, la Alba Iulia, că în seara zilei de luni, 15 iunie, o să fie anunţată lista cu ţările la venirea din care nu va mai fi obligatorie măsura izolării de 14 zile.

„Veţi putea afla lista pe 15 (iunie – n.red.) seara. Va fi dată de INSP şi CNSU, şi apoi prin hotărâre de guvern, lista ţărilor care au un coeficient de îmbolnăviri noi zilnice la 1 milion de locuitori pe o medie de 14 zile sub 5. Acel coeficient sub 5 al ţării respective face ca din acea ţară, când te întorci, să nu intri în izolare la domiciliu. Şi atunci, cu acele ţări, putem pleca şi ne putem întoarce fără să intrăm în izolare. Rămâne ca pe reciprocitatea cu acea ţară să avem şi zboruri în acel moment. Dar când anunţăm ţările, veţi şti şi care sunt destinaţiile de vacanţă”, a explicat jurnaliştilor ministrul Sănătăţii.

Premierul Ludovic Orban a dat, în şedinţa de Guvern de joi seara, câteva exemple de state cu un nivel redus de răspândire a noului coronavirus

„Este vorba de ţări cu un nivel redus de răspândire – Austria, Bulgaria, Grecia şi alte ţări de la nivel european unde este evident că şi în baza, ca să spun, evaluării care este aplicată şi în alte ţări, evaluarea pe care o face INSP, o face pe baza unei metodologii care este recomandată de la nivel european. Este într-un fel normal să renunţăm la această măsură de izolare care creează probleme pentru foarte multe categorii de cetăţeni. (…) De asemenea, traficul aerian cu toate aceste ţări care sunt sub coeficientul de cinci, pentru care nu va mai fi necesară izolarea la domiciliu, va putea fi reluat – sigur, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza evaluării care este făcută de INSP”, a mai spus Orban, citat de Agerpres.

Leave a reply