Care este destinația oligarhilor ruși după restricțiile impuse Rusiei lui Putin

0
815

 Alungați din Saint Tropez, hăituiți de băncile britanice și elvețiene, oligarhii ruși ajung în Emirate un paradis fiscal și bancar primitor. În Golf și în lumea arabă în general, Rusia găsește un loc propice pentru a-și continuă afacerile și unde Putin încă mai are trecere.

Odată cu înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei și a instituțiilor sale financiare de către țările G7, oligarhii ruși caută din ce în ce mai mult modalități de a evita atragerea atenției.

O bursă a confirmat că a primit multiple solicitări de lichidare a Bitcoin în miliarde de dolari de la brokerii elvețieni în ultimele zece zile, din cauza îngrijorării că autoritățile elvețiene ar putea încheia tranzacția.

Compania spune că toate cererile sunt de 2 miliarde de dolari sau mai mult.

Sursa a dezvăluit că rușii și-au lichidat bitcoinii și au transferat veniturile către imobiliare din Dubai.

Dubai, o piață cripto în plină dezvoltare, este o țintă pentru bogații ruși, deoarece își pot transfera cu ușurință cripto-urile către alte active, deschizând rușilor calea pentru a-și salva proiectele.

În plus, un broker imobiliar a spus:

„Am văzut mulți ruși și chiar belaruși venind în Dubai și aduc tot ce pot aduce, inclusiv criptomonede.”

Criptomonedele oferă utilizatorilor un grad ridicat de anonimat. De aceea, țări europene precum Estonia și Germania au cerut o monitorizare mai atentă pentru a detecta lacune pentru a preveni evaziunea sancțiunilor.

Sursa: Blogtienao
Sursa Foto: Perfecte.md

Leave a reply