sâmbătă, decembrie 7

Care e diferența între cel mai eficient test COVID descoperit în SUA și toate celelalte de până acum

1
1062

Un nou test de depistare a maladiei COVID-19 şi a anticorpilor, care măsoară nu doar prezenţa anticorpilor produşi de organismul uman după expunerea la noul coronavirus, ci şi nivelul de protecţie asigurat de aceştia, a fost aprobat în Statele Unite, informează DPA.

Testul, care a primit miercuri autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, măsoară numărul anticorpilor neutralizanţi pe care sistemul imunitar îi produce după expunerea la SARS-CoV-2, relatează CNBC.

În timp ce alte teste precedente măsoară doar nivelurile de anticorpi, noul test cuantifică acei anticorpi care atacă două secvenţe specifice din structura genetică a noului coronavirus.

Acest test de nouă generaţie, denumit Covid-SeroKlir, a fost dezvoltat de Kantaro Biosciences LLC, un joint-venture între Mount Sinai Health System şi un start-up specializat în diagnosticare, RenalytixAI. Kitul de testare este fabricat în parteneriat cu Bio-Techne Corporation.

Primele teste din acest domeniu furnizau doar răspunsuri de tip „da” şi „nu” – pozitiv sau negativ.
Alte teste mai recente, aprobate de FDA în vara anului 2020, evidenţiază anumite concentraţii de anticorpi, precizează CNBC. Noul test măsoară nivelul de anticorpi care neutralizează SARS-CoV-2, virusul care declanşează maladia COVID-19.
Testul aprobat miercuri de FDA prezintă o sensibilitate de 98,8% şi o specificitate de 99,6% în detectarea anticorpilor COVID-19 ce atacă două secvenţe-cheie din structura noului coronavirus.
„Acest lucru înseamnă că 98,8% dintre toate diagnosticele pozitive sunt exacte şi că 99,6% dintre toate diagnosticele negative sunt corecte”, au explicat jurnaliştii de la CNBC. Deşi acesta nu este primul test care măsoară nivelurile de anticorpi, el este cel mai exact de până acum, citează Agerpres.
Anticorpii dispar treptat din organism, potrivit unui studiu al Centrelor SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) care a fost publicat miercuri, citează AFP.
Scăderea nivelului de anticorpi nu înseamnă neapărat că persoanele sunt expuse riscului de reinfecție, deoarece alte părți ale sistemului imunitar continuă să stea de pază și să intervină după infecția inițială. Durata efectivă a imunității nu este încă cunoscută.
Studiile de anticorpi au devenit rutină în multe țări, efectuate la scări diferite, cu probe reprezentative.

Leave a reply