marți, ianuarie 25

Care au fost amenzile primite de George Simion, Diana Șoșoacă și Claudiu Târziu pentru organizarea protestului violent de luni seară

1
556

Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu au fost amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul de luni din București și care a degenerat în violențe stradale. Sancțiunile vin după ce aceștia au participat la organizarea manifestațiilor din 29 martie, conform Realitatea.net

Liderii AUR George Simion și fosta lor colegă de partid Diana Șoșoacă au fost amendați, fiecare, cu câte 15.000 de lei în urma protestului anti-restricții de luni, 29 martie, din Capitală, potrivit unor surse citate, miercuri seară, de Realitatea PLUS. Aceștia au fost amendați pentru că au organizat o adunare publică, protestul, la care au participat peste 100 de persoane, cât permite legea.

De asemenea, încă 5 persoane implicate în protestul din București ar fi fost amendate tot cu câte 15.000 de lei.


Jandarmeria Română nu a comentat aceste informații

 

“De la intrarea în vigoare a restricțiilor, duminică, 28 martie, în toată țara, inclusiv în Capitală, mii de oameni au ieșit pe stradă să protesteze pentru eliminarea purtării măștii, a interzicerii circulaiei după ora 22.00 și a celorlalte măsuri impuse de Guvern pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Manifestațiile anti-restricții ce s-au desfășurat luni seară în Capitală, pentru a doua zi la rând, au fost anunțate și conduse de George Simion și de fosta sa colegă de partid Diana Șoșoacă.

Inițial, George Simion a susținut că nu AUR a organizat protestele, deși anunțurile sale postate pe Facebook îl contraziceau. Luni, 29 martie, George Simion s-a aflat în grupul de protestatari de la Piața Universității, iar Diana Șoșoacă printre cei de la Piața Victoriei.

Senatoarea Diana Șoșoacă, amendată pentru protestul anti-restricții din 29 martie 2021 Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Foto: Realitatea PLUS.

Aproape 4.000 de oameni au ieșit în stradă, pe 29 martie, fără mască și sfidând restricțiile de circulație și au rămas în Piața Victoriei după ora 23.00. Au fost tensiuni cu forțele de ordine, au fost aruncate petarde, sticle și s-a dat foc măștilor de protecție.

Protestele au degenerat după miezul nopții, în zona Unirii, unde jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacați cu pietre. În urma incidentelor, au fost reținute aproape 200 de persoane”, încheie sursa citată.

.

Foto: Aktual24.ro

1 comment

  1. mircea 1 aprilie, 2021 at 07:47 Răspunde

    numai atata,cam putin,cum vreti voi ca sa-si faca buget pentru concedii si escursii:Iohannis,Basescu,Orban si Tatarcan???slaba miscare la politisti,jandari si militien
    ii Mapn

Leave a reply