sâmbătă, noiembrie 26

Cărbunaru: „Plafonul total al garanţiilor pentru „IMM Invest Plus”, majorat la 17,75 miliarde de lei”

0
154

Plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul Programului IMM Invest Plus a fost crescut de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei, printr-o ordonanţă aprobată vineri de Guvern, a anunţat, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Se îmbunătăţeşte funcţionarea acestui program cu un plafon total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat care creşte de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei. De asemenea, numărul beneficiarilor acestei scheme va creşte de la 10.704 la 24.786”, a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, prin noile măsuri, întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie sunt incluse în categoria beneficiarilor eligibili în cadrul subprogramelor Garant Construct şi Innovation.

Totodată, a precizat Dan Cărbunaru, pragurile valorice ale ajutorului de stat constituit din valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare aferente, din garanţii acordate pe durata de valabilitate a garanţiei şi dobânzile aferente liniilor de credit pentru 12 luni se majorează până la echivalentul în lei al sumei de 500.000 de euro pentru întreprinderi sau unităţi administrativ-teritoriale, respectiv echivalentul în lei al 62.000 de euro pentru o întreprindere pentru beneficiarii din cadrul agriculturii primare.

Leave a reply