duminică, septembrie 25

Când va pune capăt Germania importurilor de gaz din Rusia

0
584

Germania ar putea să pună capăt importurilor de petrol din Rusia în acest an, a declarat vineri cancelarul Olaf Scholz. El a atenționat că vor fi mai multe etape până se va renunta total la gazul rusesc, spune Reuters.

„Renunțarea la importurile de energie rusească necesită investiții și infrastructură, a mai spus Scholz, adăugând că Germania a pregătit măsuri pentru a deveni independentă de importurile din Rusia „înainte de începerea războiului”,

Vorbind în timpul unei conferinţe de presă cu premierul britanic Boris Johnson în Londra, Scholz a declarat că Germania va continua să livreze arme Ucrainei pentru a o ajuta să facă faţă invadării de către Rusia.

Reducerea dependenţei de gazul rusesc este o provocare pentru cea mai mare economie a Europei, având în vedere că intenţionează să îşi închidă ultimele centrale nucleare încă din acest an şi termocentralele pe cărbune până în 2030.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a precizat recent că înainte de invazia Rusiei în Ucraina, 35% din petrolul Germaniei provenea din Rusia, acum importurile au scăzut la 25%. În declarațiile anterioare, el a spus că, de la invazie, dependența Germaniei de gazul rusesc a scăzut de la 55% la 40%.”

Sursa: Digi 24

Leave a reply