”Când Europa va aproba un vaccin anti-COVID 19, el va fi TOTAL sigur și extrem de eficient”

1
1061

Peste un milion și jumătate de oameni din întreaga lume ar putea muri într-un al doilea val al epidemiei de Covid-19 dacă guvernele nu fac tot posibilul pentru a proteja populația, a avertizat raportul publicat joi de ONG-ul World Vision.

Președintele și CEO-ul World Vision International, Andrew Morley, a subliniat:

„Trebuie să răspundem acolo unde copiii și familiile sunt cele mai vulnerabile la atacul COVID-19 și este clar că trebuie să intensificăm sprijinul în țările cu sisteme de sănătate mai slabe. Acest lucru este crucial dacă vrem să protejăm pe toată lumea din toate locurile. Frontierele nu pot fi închise la nesfârșit, iar virusul nu face distincție între naționalitate sau nivelul de bogăție”, a spus Morley.

Ministrul științei și inovării din Spania, Pedro Duque, a subliniat joi că pentru Spania și Uniunea Europeană este „foarte clar” că atunci când vor aproba un vaccin împotriva SARS-CoV-2 va fi pentru că au „încredere absolută” în el și că este „total sigur și extrem de eficient”.

Pedro Duque (wikipedia)

În declarațiile adresate jurnaliștilor, Duque a respins astfel posibilitatea ca Agenția Europeană a Medicamentului să decidă comercializarea unui vaccin înainte de sfârșitul studiilor clinice, lucru pe care Rusia și China l-au făcut deja și pe care și Statele Unite ar putea să-l facă, așa cum a sugerat președintele Donald Trump, la Convenția Partidului Republican, unde a fost desemnat oficial candidat la președinția SUA pentru a doua oară.

„În Europa vor fi efectuate toate testele necesare și cu răbdarea necesară pentru a ne asigura că din momentul în care Agenția Europeană pentru Medicamente sau agențiile naționale oferă un vaccin populației, avem încredere absolută în siguranța acestuia. Putem să încercăm să grăbim toate termenele, dar întotdeauna cu premisa că securitatea este pe deplin asigurată”, a insistat Duque.

VEZI ŞI:

Soția lui Bill Gates: ”Pe măsură ce am asigurat accesul la vaccinuri, au început să se întâmple lucruri miraculoase”

Spaniolii descarcă masiv aplicația ”Radar COVID”, care te ajută să afli dacă ai stat aproape de un infectat

1 comment

Leave a reply