Canada donează Ucrainei 200 de transportoare blindate pentru trupe

0
311

Canada a anunțat că va dona Ucrainei 200 de transportoare blindate pentru trupe (APC). Măsura a fost luată în timpul unei vizite la Kiev a ministrului canadian al apărării, Anita Anand, relatează BBC.

„Astăzi, sunt bucuroasă să confirm următorul nostru pachet de ajutor militar. Vehiculele oferă tehnologie de ultimă generație, cea mai bună din clasa lor, iar armele pot fi montate cu ușurință pe ele. Aceste vehicule permit, de asemenea, transportul în siguranță al personalului și al echipamentelor”, a declarat Anand, într-o apariție alături de ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, scrie g4media.

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat pe rețelele de socializare, scriind pe Twitter: „În această zi dificilă pentru Ucraina, prietenii noștri continuă să ne sprijine. Mulțumim Justin Trudeau și poporului canadian pentru un alt pachet de ajutor pentru apărare anunțat astăzi la Kiev de Anita Anand. Astăzi, armata ucraineană are nevoie mai mult ca niciodată de 200 de APC-uri. Împreună ne îndreptăm spre victorie!”.

Leave a reply