sâmbătă, ianuarie 22

Camera de comerţ româno-germană: “Încrederea este afectată de criza politică”

0
259
andreas lier-ahk

Actuala criză politică pare a nu lăsa indiferent nici mediul de afaceri, din România. Astfel, într-un comunicat de presă al celor de la Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK) se arată că, “mediul de afaceri  german crede că încrederea este afectată de criza politică”

Mai jos aveţi comunicatul celor de la AHK:


“În contextul actualelor evenimente politice, AHK România dorește să informeze toți factorii de decizie politică că actualele evoluții politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare și urgente.

Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor. România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional.

În loc de noi probleme și incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ. De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ.”

Mai reamintim şi faptul că, la conducerea acestei reprezentanțe oficiale, a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România, a fost ales președinte Andreas Lier, CEO BASF România.

Andreas Lier a fost ales în 2020 în Consiliul Director şi de atunci se implică activ în activităţile Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

Leave a reply