Câciu, referitor la pilonul 2 de pensii: „Este un fakenews de la cap la coadă”

0
292

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat pentru Economedia că „nu există nici în lucru și nici în intenție vreo astfel ordonanță de urgență de la Ministerul de Finanțe”, după ce fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a declarat că în ministerul Finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a pilonului 2 de pensii.

Este un fakenews de la cap la coadă”, a spus Câciu, pentru Economedia.

Miercuri seară, ministrul Muncii, Marius, Budăi, a afirmat că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii. Declarația ministrului este îngrijorătoare, în contextul în care PSD a mai încercat, în trecut, să naționalizeze Pilonul 2 de pensii. Cu toate acestea el a precizat că este o lege în vigoare și că este exclus să nu se mai vireze către Pilonul 2. (detalii)

„Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, exact cât virăm noi către Pilonul 2. Estimarea este de aproximativ 12 miliarde, vom vedea la sfârşit pe execuţia bugetară, exact cât virăm către Pilonul 2. Nu vreau să creez o ştire de aici, că a spus Budăi că nu mai virăm către Pilonul 2, este exclus aşa ceva, este o lege”, a declarat Budăi.

Joi, fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a afirmat că în ministerul Finanțelor se lucrează la un nou plan de naționalizare a pilonului 2 de pensii.

„Totul e încă pe șest, dar intenția e clară. Vor să vă ia contribuția la pilonul 2. Acei 3,75% pe care îi cotizați lunar pentru asta. Vă scriu ca să știți ce urmează. Nu avem ce să le facem prin parlament. Iar Avocatul poporului nu va ataca OUG-uri la CCR. Și chiar dacă cumva ar face-o, CCR nu va cenzura guvernul pe teme importante”, afirmă Năsui.

Potrivit lui, se lucrează la mai multe scenarii. „Dar cert este că de data aceasta planul este mult mai perfid decât ultima oară când PSD a încercat să facă fix același lucru. Diferența este că acum au și susținerea domnului Iohannis și deci a PNL”, spune el. (detalii)

Leave a reply