vineri, octombrie 7

Câciu: „Rectificarea bugetară, probabil săptămâna viitoare”

0
85

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a declarat că la toţi ordonatorii de credite s-a operat diminuarea cheltuielilor la bunuri şi servicii, precizând că rectificarea bugetară ar putea fi aprobată, probabil, săptămâna viitoare.

„Domnule prim-ministru, aşa cum s-a şi anunţat, rectificarea va fi una pozitivă. Prioritatea în această rectificare o au măsurile pe care Guvernul le-a luat, măsurile din pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni, acoperirea acestor pachete sau a acestor măsuri pe următoarea perioadă a anului. Avem o execuţie a primului semestru pozitivă, cu depăşirea elementelor de program şi atunci, evident, există această posibilitate de suplimentare.

A fost evident analizată şi situaţia la ceea ce înseamnă angajamentul de reducere la bunuri şi servicii, la toţi ordonatorii de credite s-a operat această diminuare. Angajamentele au fost păstrate de către ordonatori, aşa cum a fost asumate în Guvern, iar după ce vom face ultima analiză împreună cu Ministerul Energiei cu privire la elementele schemelor de sprijin acordate consumatorilor casnici şi non-casnici, rectificarea cred că va fi putea fi pusă în dezbatere publică şi probabil aprobată, sperăm săptămâna viitoare”, a declarat Adrian Câciu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, informează agerpres.

Leave a reply