Câciu anunță schimbările la Ordonanța austerității

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat vineri că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, una dintre modificări fiind că procedurile demarate pentru achizițiile de mașini, mobilier și birotică vor înceta în cazul în care nu s-au anunțat câștigătorii.

„Pe partea de achiziții s-a introdus o prevedere care spune ca la data intrării în vigoare, procedurile încetează, daca nu a fost parcursă etapa de comunicare a rezultatului procedurii de achiziție publica. Practic nu e de ajuns doar sa fie invitatie de participare urcată în SEAP.

Rămân în derulare cele unde s-a comunicat rezultatul procedurii, iar celelalte încetează. Există excepții la achizițiile legate de proiecte cu finantare UE, din PNRR sau proiectele care fac obiectul acordului de imprumut cu Banca Mondială.”, a declarat vineri ministrul Finanțelor.

Există excepții la achizițiile legate de proiecte cu finantare UE, din PNRR sau proiectele care fac obiectul acordului de imprumut cu Banca Mondială.”, a declarat vineri ministrul Finanțelor.

Modificările legate de cumulul pensiei cu salariu se va face prin lege, a spus ministrul.

În privința celorlalte elemente și posibilități de taxare, Câciu a spus că încasările statului încep să revină la normalul programat.

„Pe de altă parte cred că nu se impune să intervenim pe o impozitare. Aceste lucruri se vor întâmpla după ce se întâmplă digitalizarea.”, a spus ministrul.

O altă modificare din Ordonanța adoptată azi de Guvern vizează reducerea cu 50% a numărului de posturi de consilieri personali ai demnitarilor publici.

„Sunt în jur de 900 de posturi. Deci se va reduce acest număr la 450 de posturi, dar depinde și de numărul posturilor vacante”, a spus ministrul.

integral hotnews

Leave a reply