sâmbătă, ianuarie 29

Bush, Clinton și Obama se vor vaccina public împotriva coronavirusului pentru a înăbuși scepticismul americanilor

0
411

Foștii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton au anunțat că sunt dispuși să se vaccineze împotriva coronavirusului, atunci când acesta va fi disponibil, pentru a-i valida siguranța în faţa publicului. Cei trei președinți vor fi filmați în timp ce fac acest lucru.

Unii politicieni, printre alți lideri democrați, și-au exprimat scepticismul față de un vaccin dezvoltat și distribuit de administrația Trump, inclusiv președintele ales Joe Biden și vicepreședintele ales Kamala Harris.

„Cu câteva săptămâni în urmă, președintele Bush mi-a cerut să îi anunț pe doctorii Fauci și Birx că, atunci când este momentul potrivit, vrea să facă tot ce poate pentru a-și încuraja concetățenii să se vaccineze“, a declarat șeful de cabinet al lui Bush, Freddy Ford, pentru Fox News.


Ford a continuat: „Mai întâi, vaccinurile trebuie considerate sigure și administrate populațiilor prioritare. Apoi, președintele Bush îl va face cu plăcere la cameră.

Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Ureña, a declarat, în mod similar, pentru Fox News că fostul președinte,„se  va vaccina cât mai curând, pe baza priorităților stabilite de oficialii din domeniul sănătății publice”, adăugând că „o va face într-un cadru public dacă asta va ajuta la îndemnarea tuturor americanilor să facă același lucru”.

Obama a spus că va lua un vaccin într-un interviu pre-înregistrat cu „The Joe Madison Show” de la SiriusXM, care promovează noul memoriu al fostului președinte, „A Promised Land”.

„Oameni precum Anthony Fauci, pe care-l cunosc, și cu care am lucrat, am încredere deplină”, a spus Obama în timpul interviului, întrebat despre afro-americanii care ar putea fi sceptici cu privire la administrarea unui vaccin COVID-19 în urma experimentelor medicale efectuate în trecut pe comunitate.

„Deci, dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur și te imunizează împotriva Covid, absolut, o să îl iau”

Obama a adăugat că „poate ajunge să îl ia la televizor sau să îl filmeze”.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIH), dr. Anthony Fauci, a apărat în mod repetat vaccinul și procesul de dezvoltare al acestuia. Administrația Trump a investit 10 miliarde de dolari în inițiativa de a dezvolta un vaccin în mai, denumit „Operațiunea Warp Speed”.

Leave a reply