Bușcu-Dragnea-Dâncu. Explicațiile unei poze cu ”minionii” și ”pulimea” României

0
1302

Doru Bușcu, omul care l-ar fi consiliat pe Liviu Dragnea la Scroviștea chiar înainte ca PSD să dea omorul ”pulimii” din Piața Victoriei pe 10 august 2018, apare într-o fotografie foarte sugestivă publicată de fostul ziarist Liviu Alexa, devenit PSD-ist cu ziar online la Cluj-Napoca.

Alexa este un produs toxic al capitalismului de cumetrie inventat de Ion Iliescu și Adrian Năstase, un infiltrat în breasla presei clujene, nerecunoscut niciodată ca jurnalist de publicațiile serioase din România.

Acest profitor travestit în ziarist a încasat sume imense de bani de la Liviu Dragnea, ca și Doru Bușcu, pe care Alexa îl dă acum în vileag cu o ”turnătorie” de fotografie în care multimilionarul Bușcu apare alături de Dragnea și Vasile Dâncu în fața unui tort imens. Liviu Alexa, fan al Vioricăi Dăncilă, a explicat în fițuica sa imundă ce vrea să fie această imagine cu baronii vechi și noi ai PSD.

”Suntem în anul 2015 și capodopera de desene animate Despicable Me (Minions) a avut un succes năucitor, culmea, mai mult în lumea adulților. Minionii, caractere ficționale, haioase, incapabile să vorbească și, deci, fără posibilitatea de a fi auzite, comportându-se copilărește, seamănă cu noi, pulimea. Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide, manipulabil mai dihai ca o sectă de baptiști ce văd un extraterestru coborând din ceruri. Și, în film, pe bune, ca și în viață, tot pe bune, minionii ajung să fie recrutați și să lucreze pentru cele mai demne de dispreț personaje – pentru ticăloși, hoți, infamii bandiți, printre care și Felonius Gru, poate cel mai demn de dispreț personaj.”, a scris Alexa în ziardecluj.ro – vehiculul mediatic prin care acesta a ajuns la banii statului și la PSD.

Liviu Alexa, ca un interlop al unei combinații imposibile: presa&politica

Ce nu spune franc mesajul lui este că, pentru alde Bușcu sau Dragnea (Dâncu era în poză pe post de cireașa de pe tortul șacalilor nesătui de bani), ”pulimea” și ”minionii” sunt românii care votează PSD, pe care respectivii îi consideră niște proști cu acte în regulă de vreme ce nu se jenează să le arate huzurul în public.

Alexa este o persoană care aduce mai degrabă cu un interlop decât cu un om politic, imaginea sa cu brațele tatuate făcând deliciul internetului de multă vreme.

Un îmbuibat al presei combinatoare, acesta nu s-a jenat în trecut să facă mișto de acei politicieni cu declarații de avere sărace, cum este și premierul Ludovic Orban, despre acre Alexa scria:

„În aceasta dimineață, prin intermediul unui curier, filiala PSD Cluj a trimis un mic pachețel cu alimente, bani, produse cosmetice și cărți către domnul Ludovic Orban, premierul României, despre care am aflat cu îngrijorare că trăiește doar cu 3000 de lei pe lună. Propunerea de întrajutorare a venit din partea domnului Marinel Băgăcean, pensionar, membru vechi al PSD Cluj, care ne-a atras atenția că nu putem sta nepăsători în fața problemelor de viață ale unui om năcăjit cum e domnul Ludovic Orban care, dovedind un spirit de sacrificiu enorm, din puținul pe care îl avea, a donat la partid în campanie și 17.000 de lei, adică jumătate din venituri, trăind în post și smerenie tot anul.”

Mesajul PSD este de o aroganță maximă și face referire la declarația de avere a lui Ludovic Orban în care acesta a trecut venituri medii de 3.000 de lei pe lună.

Orban a explicat în mai multe rânduri că duce un trai modest, iar în ultimii 25 de ani în presă nu au fost semnalate relatări despre stilul de viață opulent al actualului lider liberal, ceea ce nu se poate spune despre reprezentanții PSD.

În schimb, despre Liviu Alexa nu se poate spune că ar avea un trai modest. Combinând propaganda politică și afacerile, Liviu Alexa a primit 100.000 de euro de la Liviu Dragnea pentru promovare politică, relatează ZIARISTII.COM.

17.000 de euro pe lună din banii ”pulimii” române pentru ”cațavencul” cel mai bogat

Doru Bușcu râde de ”minionii” contribuabili din România cărora s-a priceput să le ia banii, via PSD

Doru Bușcu, de la ”Cațavencii” conduce în topul încasărilor de la PSD acordate ziariștilor de casă ai baronului de la Rahova.

Bușcu era considerat „consultantul cel mai intim al lui Dragnea” și este încă un mister cum acesta nu a fost nici măcar audiat de procurorii care anchetează dosarul 10 august.

„Antrenat în <<afaceri>> de Sorin Ovidiu Vîntu, Bușcu deține două firme: Lafix Media SRL și Mediadraft SRL. Prima funcționează de ani buni, a doua a fost înființată în primăvara acestui an. În Lafix Media SRL, Bușcu deține părți sociale împreună cu soția (el are 80%), în vreme ce Mediadraft SRL este integral a lui.

Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firmeKirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu.

Din iulie 2016 și până în prezent, PSD a virat în contul Kirchhoff Consult SRL suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La rândul său, firma lui Doru Bușcu, Lafix Media SRL, a încasat de la firma lui Mihălcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. În medie, asta înseamnă 17.000 de euro pe lună, adică aproape 600 de euro pe zi pentru <<cațavencul>> lui Dragnea.
De ce ar plăti o firmă de consultanță politică 17.000 de euro lunar către firma unui jurnalist? Mihălcescu, personal, nu are nevoie de nici un fel de serviciu de la Bușcu. Dragnea, însă, are.

Între octombrie 2017 și aprilie 2018, același <<jurnalist>> a mai primit de la Kirchhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealalată firmă, Mediadraft SRL.

Pe aceeași firmă, în ultimele șase luni ale acestui an, a mai primit încă 1.139.632 de lei, adică aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlată de apropiații lui Dîncu. Adică peste 35.000 de euro pe lună.

Practic, timp de o jumătate de an, Bușcu a încasat, lunar, 17.000 de euro pe o firmă și 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe lună. O sumă care poate părea exorbitantă, dar, ce-i drept, a fost un an greu pentru Dragnea și consultanții lui.

Bilanțurile firmelor lui Bușcu arată că, de fapt, toate încasările sunt din banii proveniți de la PSD. Sau, cu alte cuvinte, Bușcu face bani doar cu partidul de guvernământ!”, scriu ziariștii de investigație. Ancheta integrală o puteți citi pe newsweek.ro.

Citiți și:

Furajați de PSD din banii românilor: Chirieac, Pieleanu, Palada, Savaliuc, Ghilezan. Sume uriaşe ajung la propagandişti

Leave a reply