duminică, iulie 21

Burduja, ministru coordonator al Comitetului privind proiectele de interes România – EAU

0
573

Prim-ministrul României a decis înfiinţarea unui Comitetul interministerial pentru coordonarea şi dezvoltarea proiectelor, precum și a programelor strategice de interes comun între țara noastră şi Emiratele Arabe Unite.

Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, comitetul, organism cu caracter consultativ, fără personalitate juridică, are ca scop obţinerea unor soluţii cu impact larg, generatoare de rezultate pozitive pentru o arie cât mai extinsă de domenii şi va fi coordonat de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

  • Comitetul are atribuţii de:
  1. analizează,
  2. identificare,
  3. propune şi clarifică oportunităţile de organizare,
  4. coordonare şi dezvoltare a proiectelor/ programelor strategice de interes comun în relaţia bilaterală România – Emiratele Arabe Unite şi identifică şi analizează cadrul normativ aplicabil şi formulează propuneri de acte normative în domeniu.

Din comitet fac parte, alături de Sebastian Burduja, ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, vicepremierul Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor şi Infrastructurii; Virgil Popescu – ministrul Energiei; Petre Daea – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Adrian Câciu – ministrul Finanţelor; Gheorghiţă Agafiţei – consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului.

Secretariatul Comitetului este asigurat de cabinetul consilierului de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, membru în cadrul acestui organism. Comitetul se reunește în ședințe lunare sau ori de câte ori este necesar, la solicitarea coordonatorului sau a oricărui membru, prin grija secretariatului. Comitetul își desfășoară activitatea potrivit regulamentului de organizare și funcționare, aprobat în prima ședință de lucru.

Ministrul sublinia într-un interviu adevarul importanța investițiilor: „Prezența și investițiile romanești în EAU sunt foarte importante pentru noi. Ne dorim să participăm și să contribuim la povestea de succes a EAU. Desigur, prezenta noastră investițională și comercială în EAU funcționează și ca o rampă de lansare către celelalte țări din regiune”.

Leave a reply