Bun venit pe lumealibera.ro şi Lumea Liberă TV!

0
1794

Lansăm azi site-ul www.lumealibera.ro – o nouă publicaţie online, care apare în plină criză mondială provocată de pandemia de coronavirus, dar poate acum e nevoie mai mult decât oricând de noi proiecte gândite pentru o altfel de societate cum va fi cea rezultată după ieşirea din această calamitate mondială.

Căci vom ieşi la liman ca umanitate, fiţi siguri, iar viaţa va învinge ca întotdeauna! Nu ne va fi uşor, va fi chiar dur spre insuportabil, însă tocmai din aceste motive avem nevoie de solidaritate pentru cauze mai bune, pentru a reconstrui împreună ce a distrus omenirea însăşi: valorile sociale (cinste, respect, altruism, adevăr), planeta, ecosistemele naturale, legătura cu divinitatea, empatia umană indiferent de diferenţele cultural-statale.

Una dintre cele mai importante teme, în epoca războiului informaţional şi a atacurilor tip “fake news” la adresa fundamentelor democraţiei moderne, rămâne informarea corectă, onestă, echilibrată, înţeleaptă, constructivă şi, de ce nu, chiar optimistă.

“Lumea Liberă” este un produs mediatic nou (cuprinde de moment site-ul lumealibera.ro şi canalul de youtube Lumea Liberă TV), care îşi propune să întărească acea parte a presei româneşti interesate de adevăr cu orice preţ, departe de interese politice sau de grup.

Principalul partener al noii publicaţii este cititorul interesat de informaţie de calitate, pusă în context şi nu livrată brut sub forma mult prăfuitului “breaking news” – o formulă tot mai decredibilizată şi exagerat dirijată doar spre adunarea de cât mai multe “click”-uri, cu orice preţ.

“Lumea Liberă” este o publicaţie online care se adresează românilor din ţară şi de peste graniţe interesaţi de informaţie pusă în contextul Europei şi al întregului mapamond.

Vrem să fie utilă celor care vor să se ridice deasupra războaielor multe şi mărunte din ţară, aflaţi în căutarea unei perspective globale a noţiunii de a fi român. E un site creat de asemenea pentru mulţimea nevăzută a celor plecaţi să-şi câştige viaţa în străinătate – onorabila DIASPORA, care merită infinit mai multă atenţie şi respect din partea societăţii actuale.

Vom face zilnic o selecţie de ştiri, din avalanşa de informaţii mai mult sau mai puţin relevante, dar vom pune mult mai mult accent pe analiză, dezbatere, opinie şi mai ales conţinut video şi audio.

Avem resurse puţine, dar suntem o echipă inimoasă şi dornică să intre în contact cu cât mai multă lume interesată să schimbe idei în interesul binelui general.

Scrieţi-ne pe adresa de email lumealiberatv@gmail.com, lăsaţi-ne mesaje pe pagina de facebook “lumealibera.ro”, comentaţi alături de noi pe site, intraţi în legătură pe skype sau telefonic cu noi şi haideţi să construim împreună o… lume liberă mai bună!

Trăim vremuri grele, unii le-ar descrie apocaliptice, dar tocmai în aceste momente poate e bine să fim mai uniţi ca oricând, să lăsăm deoparte clasicul nostru “război româno-român”, să nu facem din preferinţele politice un capăt de ţară şi să încercăm să fim o comunitate sinceră, dreaptă, puternică şi capabilă să treacă peste orice dificultate, prin adevăr şi informaţie bine analizată.

Leave a reply