duminică, septembrie 26

”Bukovina Civic”, un nou proiect pentru Bucovina

5
147

La invitația platformei  și grupului ”BUKOVINA CIVIC” , publicația online lumealibera.ro va participa azi, dar mai ales mâine, la activitățile ocazionate la Putna,de sărbătoarea adormirii Maici Domnului.

 ”Această platformă s-a născut din dorința unui grup de oameni inimoși din zona Bucovinei de munte în ideea în care considerăm că zona aceasta nu este pe deplin fructificată în zona activismului civic. Iar la toate acestea mai adăugăm și faptul că, în utima vreme s-a observat cu deosebire,  în timpul pandemiei – o restricționare a drepturilor cetățenești…” a declarat, în exclusivitate, Vasile State inițiatorul acestu proiect.


” Sincer, noi ne-am văzut forțați – de a naște și a iniția un astfel de proiect. De urgență, așa că am apărut cu adevărat, abia la începutul acestei luni. Deci suntem încă cruzi, dar asta nu înseamnă că nu o să devenim într-un  viitor apropriat, exact ceea ce ne propunem.Adică să venim în sprijinul tuturor celor care au atitudine civică ” a mai adăugat Vasile State

La final, acesta a ținut a adresa și o invitație la ”aderarea” celor doritori, la noul proiect: ”vă așteptăm să veniți alături de noi,  cu orice fel de idee, parteneriat social…  sau de alt natură pentru că, nu-i așa, în Bucovina ideea de civism să nu rămână doar la stadiul de teorie.”

 Vasile State este o personalitate recunoscută, în zona Bucovinei, atât în domeniul civicului, cât și a politicului. Acesta  a participat de-a lungul timpului la formarea și cristalizarea unor filiale de partide  precum: PRM,PNG, PPDD, PARTIDUL VERDE.

Dar și la ”salvarea” ,de la proiectul falimentar, al gropii de gunoi, de pe vârful Mestecănișului.

5 comments

 1. Luca 14 august, 2021 at 13:52 Răspunde

  Să nu fie, în timp ” mult zgomot, pentru nimic”! Căci așa sunt bucovinenii. Mă mir că, domnul State nu a învățat acest lucru?! Mai are timp…

 2. Liviu Humor 14 august, 2021 at 16:38 Răspunde

  Așa să fie! Mai lipsesc din schema domnului, următorii: Flutur, Maxim-de la Pojorâta, Lungu, Ilisei… si alții! Bine că se vrea… voință să (se) existe.

  • MAITRE 16 august, 2021 at 14:31 Răspunde

   Cine sunt acestia ? Paraca am auzit de fariseii astia care se lauda ca sunt fete mari asa sa fie ,nu avem nevoie putem sa-i trecem la export ca marfa de calitate resursa umana made in ro mînia .

 3. VASILE STATE 15 august, 2021 at 09:43 Răspunde

  In ceea ce acest proiect priveste activismul civic este totul altceva, cu multi ani in urma am incercat pe diferite cai a ma face auzit si am fost auzit de catre cei care au fost amintiti.

  Au stiut sa ma plagieze mai ales ideile mele in turism, Tinutul Manastirilor, Lumina sfanta de la Ierusalim , Oul de paste in Bucovina, Craciun in Bucovina, Hai in Bucovina, si multe alte idei pe care le-am oferit celor din pdl care si-au dat seama ca am dreptate prin domnul Barba Neculai dupa care le-au dezvoltat si nu pot decat sa ma bucur in taina ca ideiile mele au fsot puse in aplicare .

  Acum se vede ca in materie de promovare si alte activitati adiacente fac ce stiu ei mai bine adica bat pasul pe loc nu mai vin cu nimic nou deoarece nu se pricep la promovarea turistica si la formarea si cristalizarea persoalului din HORECA si la ridicarea calitatii serviciilor turistice care de fapt sunt baza ospitalitatii.

  In Bucovina a promite nu este la indemana oamenilor seriosi ci de fapt cei neseriosi au adus la rang de virtute PROMISIUNEA ,insa a te tine de promisiune este o prostie in randul Bucovinenilor autentici.

  Eu nu sunt un BUCOVINEAN autentic eu sunt un dac liber din mosi stramosi cu radacini adanci in tara maramuresului tara voievozilor si descalecatorilor maramureseni si a oamenilor harnici si faini .

  Din punctul meu de vedere nu fac parte dintre ei ,eu doar traiesc aici pe aceste meleaguri frumoase care sunt prea putin puse in valoare si exploatate asa cum ar fi normal

  Din schema mea lipsesc cu adevarat cei din diaspora unde am activat si eu timp de multi ani care ar putea prin puterea exemplului sa schimbe tot si cativa inimosi care inca mai locuiesc in zona .

  Cat despre herr Schmetterling este o adevarata enciclopedie ,il stiu de pe vremea cand lua foloase necuvenite( ca sa fiu elegant) in biroul lui de la Directia Silvica Suceava ,intamplarea face ca eu sa fi lucrat ca traducator si interpret pentru Walter Steindorfer bun prieten cu hauptmann Jorg Heider care ma atentionat despre Schweighofer care daca va veni in zona ne va rade tot.

  Am vizitat Austria de multe ori si am vazut ce inseamna sa toace 1.000.000 metri cubi zilnic.

  Austriecii pretind ca tot ce inseamna masa lemnoasa a fost plantata de catre inaintasii lor pe buna dreptate asta este purul adevar si noi am muncit acum au venit sa ne lase muntii asa cum i-au gasit cand am intrat sub administratia lor.

  Intrebarea care se poate pune ce ai facut in ultimii 20 de ani ca sa ne dam seama cine esti cu adevart.
  Eu pot raspunde ca am lipsit in acesti 20 de ani cu intermitente si pauze scurte in tara, am navigat pe multe din marile si oceanele lumii unde mi-am dat examenele vietii.

  Munca pe vapor ma calit si ma facut sa descopar de fapt cine sunt si am descoperit dragostea mea si devotamentul pentru patria mea Romania.

  Cand esti plecat sa lucrezi pe ocean si pe mari abia atunci intelegi cel mai bine sentimentul de patrie si patriotism esti un adevarat ambasador al tarii tale oriunde ai merge in lume de aceea mi-am indeplinit misiunea.

  Navigatorii sunt oameni simpli care se impart intre familei tara si meserie totodata sunt oameni curajosi pe acre te poti baza in situatii de furtuna , ei stiu sa gaseasca solutii pentru a duce la bun sfarsit un lucru inceput.

  Spre deosebire de altii eu incerc mereu sa ma redescopar si sa gasesc noi provocari de aceea acest proiect este o noua provocare pentru mine.

  Desi uneori pot parea ca vorbesc prea mult si fara rost cum ar zice unii acum am gasit un rost o platforma initata de mine unde pot vorbi cu rost si rostul va ramane daca voi reusi in timp sa devin un formator de opinie si sa fiu cunoscut poate voi reusi sa imbin pasiunea mea pentru activism civic si sper ca sa numai fie nevoie decat sa laudam oameni care se afla vremelnic in jilturile puterii pamantesti trecatoare .

  E timpul sa dau inapoi ceea ce stiu eu mai bine, defectul meu este ca imi pasa de toata lumea si de aceea ma implic mereu,urasc oamenii negativi si care ataca mereu orice persoana care doreste sa-i trezeasca din somn.
  Speranta este inca ,sperante au fost si or mai fi inca in neamul nostru romanesc atata timp cat Dumnezeu ne este alaturi suntem datori sa luptam si sa devenim toti luptatori ,NIMIC FARA DUMNEZEU !
  SUS PATRIA JOS MAFIA !deviza lui , deviza noastra
  Veniti alaturi toti cei care sunteti singuri luptatori , veniti aaturi de prin lume de pe mari si zari sa salvam ce se mai poate salva pana nu va fi prea tarziu.

Leave a reply