marți, septembrie 28

Bugetarii ar putea fi obligaţi a se vaccina anti-COVID

0
72

Toţi bugetarii din România ar putea fi obligaţi să se vaccineze anti-COVID sau să se testeze periodic.  Sunt două variante luate în calcul de coaliţia de guvernare, care nu poate explica eşecul campaniei de vaccinare din România şi încearcă să găsească soluţii, relatează Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spunea la sfârşitul săptămânii trecute, că în privinţa cadrelor didactice şi a celor care sunt angajate în sistemul de învăţământ ar trebui să devină obligatorii testarea periodică şi pe propria cheltuială, în condiţiile în care statul oferă gratuit vaccin, însă aceste persoane refuză să se imunizeze.


Mai exact, ar fi trebuit să fie 10 milioane de persoane vaccinate, la 1 septembrie, iar noi avem acum puţin mai mult de cinci milioane.

  • Sindicatele se opun

Sindicatele spun despre posibilitatea ca bugetarii să fie obligaţi să se vaccineze că este o măsură „ca pe vremea lui Ceauşescu”.

„Problema nu se poate rezolva aşa. Eu sunt un tip care m-am vaccinat şi cred în vaccin, dar trebuie să fac o precizare – atâta timp cât apelezi la o soluţie disperată pentru a obliga oamenii cu asta nu pot să fiu de acord şi nu o să fiu de acord. Chestiile astea pompieristice mie mi se pare că întotdeauna dau prost inclusiv pentru cetăţeanul de rând. Dă senzaţia că cineva încearcă mai mult decât poate. De la datele astea n-am decât o concluzie: guvernul încearcă să aducă mai mulţi oameni la vaccin şi, ca pe timpul lui Nea Nicu, să spună că am vaccinat atâţia.”, a precizat Vasile Marica, la Antena 3.

 

Leave a reply