miercuri, septembrie 28

BUCURESTI: 14, din cele 16 companii municipale se vor închide

1
411

Iar ca urmare al acestui lucru aproximativ ”2700 de angajați vor fi disponibilizati ”a afirmat azi, Primarul General, la bilanțul celor 10 luni de mandat.

Potrivit lui Nicușor Dan, prin închiderea celor 16 companii municipale, Primăria Capitalei face o economie de 150 de milioane de lei pe an doar din salariile angajaților.

„Chestiunea companiilor municipale. N-o să repet cheltuielile exagerate pe care aceste companii le-au produs. E un prejudiciu de sute de milioane de euro. Vă aduc aminte doar că în urma unui control am sesizat DNA pentru gravele prejudicii de la compania de cimitire. Am definitivat procedurile administrative pentru a închide 14 din cele 16 companii. Din acest moment rămâne doar să se desfășoare procedurile juridice. Din cele 14 companii vor fi disponibilizați 2.700 de oameni. Mulți ai plecat deja. Cheltuielile salariale – 150 milioane de lei pe an. Din cele 16 companii au mai rămas de închis companiile de parking și protecție civilă. Mai sunt patru companii pe care le ținem provizoriu. Iluminatul public, întreținerea semafoarelor, activitatea de deratizare și compania imobiliară care are în proprietate blocul social din Ghencea care e în construcție”, a mai explicat edilul Capitalei

1 comment

Leave a reply