sâmbătă, iunie 15

Bruxelles: România a pus din nou problema securității Rep. Moldova în fața războiului hibrid dus de Rusia

0
424

În Consiliul pentru Afaceri Externe, ministrul român Bogdan Aurescu s-a referit la ultimele evoluții de la Chișinău, în mod particular în ceea ce privește recentele acțiuni de destabilizare și ultimele proteste organizate cu implicarea și sprijinul Rusiei.

Astfel, șeful diplomației române a subliniat nevoia de a spori asistența UE pentru consolidarea rezilienței și securității Republicii Moldova și sprijinul general pentru avansarea procesului de aderare, dar și importanța stabilirii rapide a misiunii civile UE în domeniul securității interne în Republica Moldova conform calendarului, potrivit radiochisinau.

De asemenea, el a evidențiat necesitatea creării unui nou regim de sancțiuni, propunere pe care a lansat-o din februarie, care să vizeze persoanele responsabile de acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova. Ministrul a subliniat că România lucrează deja la acest aspect. MAE precizează că miniștrii de Externe europeni au exprimat susținere pentru crearea rapidă a acestui regim de sancțiuni propus de Bogdan Aurescu.

Ministrul român a propus ca situația din Republica Moldova să fie inclusă pe agenda unei viitoare reuniuni a Consiliului, cât mai rapid.

Leave a reply