sâmbătă, iulie 20

UE vrea un acord post-BREXIT cu Regatul Unit, dar nu cu orice preţ, afirmă Ursula von der Leyen

0
741

Uniunea Europeană vrea un nou acord comercial cu Regatul Unit, dar nu cu orice preţ, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters, citat de agerpres.ro.

„Unde există voinţă se găseşte o cale”, a declarat preşedinta CE în cadrul unei conferinţe de presă, după două zile de convorbiri între liderii celor 27 de state membre.

„Am făcut progrese în multe domenii dificile, dar cele principale rămân în mare parte deschise”, a spus preşedinta CE, menţionând garanţiile privind o concurenţă corectă între companii drept un punct cheie rămas în discuţie.

„Există în continuare multe lucruri de făcut”, a mai spus Ursula von der Leyen, care a făcut apel la intensificarea discuţiilor privind un acord comercial.

La rândul ei, cancelarul german Angela Merkel a spus că semnele că Regatul Unit dă înapoi asupra angajamentelor luate prin acordul de ieşire sunt „amare”, dar că încă este posibil un acord privind viitoarea relaţie.

„Nu pot să anunţ un progres. Atâta timp cât negocierile continuă, sunt optimistă”, a afirmat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că multe depind de ceea ce vrea Marea Britanie de la un acord.

Leave a reply